Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

Зејнел Зејнели: Дуги језици подстичу српске проблеме

Датум објаве: понедељак, 17 септембра, 2012
Величина слова: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/zejneli-z.jpg

Готово две децениjе многе организациjе, поjединци, државни чиновници, многи медиjи у „потрази за истином“, желе свету да изнесу све оно што се догађа у Србиjи и што се догађало, на начин коjи jе своjствен у Србиjи, а то не само да подстиче наше „приjатеље“ на нове захтеве и не само да ствара лошу слику о Србиjи и Србима, већ учвршћуjе уверење да смо ми наjгора држава и народ у региону и свету, да смо геноцидни народ, да смо шовинисти коjи никога не воле… Због чега смо ваљда изложени толиким притисцима и уценама, коjе ко зна да ли имаjу краjа. Да овде не помињем боимбардовање и ураниjум.

Да ли jе неко некада чуо да jе било коjи Албанац рекао да ниjе требало да поведе оружану борбу против сопствене државе у коjоj су иако то неће признати никада, живели добро, да ниjе требало да се бомбардуjе Косово и убиjе неколико хиљада грађана Космета да jе срамота што jе Косово постало држава, да се тиме прекршио Устав Србиjе. Ниjе. Да ли jе некада неко чуо да jе Албанац из НВО, поjединац, руководилац у некоj организациjи, новинар, било када изрекао неку оптужбу на рачун свог народа и Косова, Владе, рекао да су злочине чинили и Албанци, да jе поменуо Жуту кућу, говорио о етничком чишћењу, отмицама, гробницама, нападима. О Америчком и Европском бомбардовању. Ниjе, и никада то нико неће ћути, ни за какве паре ни за славу ни за потребу да се некоме допадне, да постане интересантан, занимљив.

То што се jедан злочинац одважио да призна стравичан злочин над Српским младићем, што jе коначно описао, како се то злочиначки радило у Албаниjи, како су се вадили органи, jак jе доказ тужилаштва за ратне злочине, али и Србиjе пре свега, да jе потпуна истина потврђена овим исказом. Али у Америци, Европи коjоj хитамо, Хашком трибуналу, како се види, ниjе никога узбудило. Портпарол jе рекао да ће се све испитати. Уместо да некобар каже „како Србиjа измишља“, или како jе подметнула сведока, у Приштини jе дошла читава европска и америчка свита да би обележила дан престанка надгледане независмности, коjу jе утврдио, креатор разбиjања Србиjе Ахтисари. Они не хаjу за оно што се догађало Србима, њима jе важно Косово коjе напредуjе ка демократиjи и Европском путу, а колико им jе то важно, показао jе и Барак Обама, када jе честитао укидање надгледане независности…Јавила се очекивано, само она „наша омиљена“, коjа наравно сумња да jе исказ злочинца и стравична прича аутентична. И готово нико jе ниjе демантовано.

И поред свега ми настављамо по старом. Убеђуjемо народ како Косово и Метохиjу никада нећемо признати. Уз то одговорно тврдим и jа сам сигуран, а сигуран сам да ће наредну децениjу бити баш тако, зато што то нико од Србиjе ни не тражи. Али постављам и питање шта ће бити на краjу пута, за две три децениjе, jер ми са друге стране учвршћуjемо државу Косово оним што изражавамо спремност да спроведемо све оно што jе претходна власт на челу са Борисом Тадићем и његовим Борком утврдила са Албанцима, а држава сазнала све или готово све, тек када jе ДС отишао у заслужену опозициjу. Ништа од тога што jе договорено са Албанцима ниjе ни верификовано у Српском парламенту, па jе то више приватни аранжман Бориса Тадића и његових, да би се допао онима коjи и данас не престаjу да Србиjу притискаjу и уцењуjу. Србиjа наравно ништа ниjе добила, али jе све учинила да Косово буде држава.

Да Косово „ниjе држава“ jасно говори и следеће: имаjу пасоше републике Косово, коjи су важећи у свим Европским земљама и коjе су признале Косово. Имаjу личне карете Косово републике, коjе признаjе Србиjа, своjу царину, полициjу, воjску, таjне службе, своjа министарства, самостално воде спољну политику, имаjу на своjоj териториjи амбасаде многих земаља, представнике у Бриселу, амбасадоре у многим земљама, своj образовни систем, адмнинистративне границе по нама, државне по њима, чуваjу их њихови полицаjци, воjници и цариници, обавили су комплетну приватизациjу над имовином коjа ниjе њихова, ни њихових креатора, имаjу своjе регистарске ознаке, издаjу лична документа са ознакама  „Косово републике“,своjу телекомуникациону мрежу, своj електроенергетски систем. Имаjу дакле све оно што има jедна држава. То што Србиjа неће да jе и званично призна, то никога не забрињава, као што никога ниjе узбудило стравично сведочење „хирурга“ из ОВК, коjи jе вадио органе двадестогодишњем српском младићу. И умало да заборавим имаjу и „српски“ легитимитет, jер имаjу Србе у парламенту у влади и своjе Србе у општинама…

То наравно jош увек ниjе узбудило ни српске НВО, разне друге невладине организациjе, западни свет, разне аналитичаре, поjединце, коjи су и те како били гласни за откривене злочине према Бошњацима, Хрватима, Албанцима, због парола у Новом Саду, о Чанку на пример, коjи jе jео бурек у Сомбору, заjедно са Чедом. Сада замишљам ситуациjу како би се реаговало у Хрватскоj или у Б и Х., после стравичног исказа, стравичних детаља коjе jе изнео злочинац из ОВК. Многи грађани нису спавали, а они коjи реагуjу и коjи се извињаваjу за све и свашта, како би се некима допали, чини се jош увек нису добили инструкциjе о томе шта да раде. А како су радили Викиликс, jе свима показао.

Да ли jе неко чуо било када у ових децениjу и више да Хрвати говоре о злочинима коjе су чинили, а чинили су. Они немаjу никаквих предрасуда када говоре да су водили домовински рат, да jе Србиjа држава агресор, да jе извршила геноцид над Хрватима, да су Срби великошовинисти чинили стравичне злочине, започели рат, и те како умањуjу Јасеновачке злочине, па се може, некада десити, да jе у Јасеновцу страдало наjвише Хрвата. Нико не помиње Олуjу и Блесак, етничко чишћење, злочине, протеривање Срба, то што им нико не признаjе право да су и они били конститутивни народ, имали право на своjу државу. Њихови новинари говорили су и писали о злочинима „српских ћетника“,али нису били подстрекачи. Њих, око 600. добило jе државна признања. Док српски зли jезици траже злочинце, без икакве паузе, Хрвати се боре за све своjе „jунак домовинског рата“, Србиjи налазе триста мана, никада се нико ниjе извинуо, никада нико ниjе посетио српска стратишта,проналазе нове злочинце и злочине, постављаjу услове Србиjи,а председник Хрватске неће чак ни да разговара са Српским председникиом, док се ваљда због нечега не извини, тера представнике Срба да присуствуjу прославама и обележавањима злочина хрватске воjске…

А у Босни и Херцеговини опет Срби наjвећи злочинци, Србиjа геноцидна, jош увек се броjе сребреничке жртве, а све Срепске су заборављене у Србиjи, jер су дуги Српски jезици. Тешко jе да ће неко поменути злочине бошњачке стране, иако jе било покушаjа тек после смрти Алиjе Изетбеговића, као да jе било покушаjа да се само дође до његове кривице. Тамо jе све било у реду, Бошњаци нису палили Српска села, добровољачка и генерал Дивjак се нису ни догодили, а сви знаjу да су убиjана невина деца, коjа нису ни метак испалила. Насер ниjе крив. Бошњаци су имали право по стандардима ЕУ и Америке на своjу државу, али Срби никако… И сада свима у Б и Х , када jе реч о Бошњацима смета Српска република, па би да укину Деjтонски споразум и оно што jе наjгоре има оних коjи у Србиjи то и подржаваjу…Гле апсурда, као решење свих српских проблема.

И тако све траjе већ децениjама и свима jе стало само да неко важан у Србиjи потврди „злочиначки и геноцидни карактер Србиjе и српског народа“ и како ствари стоjе, док се то не учини са високог места, мораће да се у вези тога труде српски зли jезици, док могу и имаjу снаге. Велика су била залагања српских правдољубаца о људским правима косовских Албанаца, да не подсећам на подршку неких невладиних организациjа са огромним буџетима, коjима jе био задатак да нас све у Србиjи убеде, да jе право само оно што они кажу, да не помињем улогу неких телевизиjа и новинара, писаца, политичара, али и државе коjа не реагуjе, не демантуjе, коjа доноси законе коjе нико не спроводи.

Тако jе и Косово и Метохиjа, наjтеже питање и наjвећа неправда, постало за поjединце „реално стање“ и то оних коjи у Српском парламенту треба да поштуjу Устав и законе. То су нема сумње европске поруке и Европски стандарди. Јер ако не будемо као они, онда нам нема спаса. Ионако ће нам бити тешко. Шта jе то рекао Мартин Шулц. То о међусобном признању изненадило jе и самог српског премиjера. Било jе демантиjа, како то ниjе нови услов, како то нико не тражи од Србиjе, како jе то његово приватно мишљење, замислите изречено у згради ЕУ у Бриселу пред гостом, што jе свакако било и недипломатски. Да ли jе неко од НВО, поjединаца, коjи реагуjу на сваку изjаву српског политичара, уколико оцене да ниjе у духу ЕУ, да ће Србиjи нанети штете, да ће отежати ЕУ пут, ТВ, многих аналитичара и тумача нечега што сви знаjу, протумачио, као притисак. Колико jе то њих учинило. Ниjе и мало.

Србиjа не треба да се убеђуjе да Шулц ниjе рекао оно што jе прво рекао, већ, оно друго, а да jе важно оно Филеа, да то Ештонова ниjе ни поменула. Па и jа, нисам никада чуо, да jе неко баш то поставио као услов, али jе Мартин Шулц, изрекао оно што нам на краjу пута, за децениjу две следи. Па Косово, као држава егзистира, наjвише због америчких и европских НАТО бомби, затим српским попуштањем и договорима коjи су постигнути. Србиjа jе добила ништа, а Косово готово све, а остало jе само међусобно признање о коjем jе jавно говорио Мартин Шулц. Без тога нема ЕУ пута, а да тако не буде бориће се разне организациjе,важни поjединци, разни аналитичари, важне личности, ЕУ заљубљеници, коjи би да се ослободе Космета као терета,обаве посао, а затим крену, да jош децениjу две животаре, бавећи се свакако Воjводином,Санџаком или Албанцима у Србиjи, и надаjући се, баш зли српски jезици, коjи се jеже и помињањем Русиjе, можда Нобеловом наградом или филмским оскаром.

Што год српски зли jезици радили до сада, ништа не могу да поправе и да случаjно хоће. Сувише jе то узело маха. А ништа не може да се промени, све док jе ЕУ и Америка на првом месту.

Ако неко мисли ако буде читао оваj текст да сам jа против изношења било какве истине, било о злочинима, ЕУ, Космету, и других истина, онда погрешно мисли. Моjе jе залагање у правцу коjи jе по мени прихватљив, а то jе да се истинама, злочинима, грешкама баве они коjима jе то посао и то на свим странама. То ће бити пут као помирењу и ЕУ. То што ће неко у jавном наступу тврдити да су челни људи наjвећи злочинци у Србиjи ништа неће променити. То jе већ речено. Нама штети и само се помаже страним креаторима коjи су зацртали како да Србиjа изгледа. Страдања за њих нису ни битна. То су само броjке. Али да то реализуjу њима су потребни дуги српски jезици. А у Србиjи никако да заћуте. Зато они коjи нас растураjу и отимаjу земљу постаjу све дрскиjи, иако од њихових касетних бомби jош увек гину људи. А они ћуте.

Од како су европљани отишли са власти, зли jезици нас оптужуjу како идемо у загрљаj Русиjи. Шта Русиjи фали. Ниjе срамота нити jе то знак приближавања, када Америка сарађуjе са Руском федерациjом и очекуjу и економску помоћ, или када Европа решење своjих финасиjских и других економских проблема види у приближавању Русиjи или Кини. Ту нема замерке. Опасно jе само за Србиjу због Косова и Метохиjе. Ова власт jе рекла да ће Србиjа бити воjно неутрална. Сада када су jоj Европљани саопштили да нема преговора за ЕУ и то усред Београда, онда постаjе jасно о каквом се притиску ради. А он сада jе већ сигурно нема краjа. Зато им треба рећи како Србиjа може и без Европе, наброjати им сва зла коjа су нам учинили и саопштити им како нема пречег питања од Космета, териториjалног суверенитета и интегритета Србиjе. Србиjа jе и онако у Европи без потписа, као што ће Космет бити у Србиjи без нашег потписа и држава без српског признања. Три месеца ће траjати критике претње и тумачење српских злих jезика како нам jе пропаст неминовна ако Космет не предамо са потписом. Нека оно буде њихова држава а наша териториjа, jер ћемо тако наjбоље сачувати Воjводину, Санџак, Јужну Србиjу, а и своj образ.

 

Извор: ВИДОВДАН.ОРГ

 
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top