Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zašto – film o NATO agresiji

Dokumentarni film „Zašto“ pokušava da nađe odgovore zašto je 17 država članica NATO pakta izvršilo agresiju i bombardovalo Srbiju u proleće 1999. godine.

foto Z.Jovanović
foto Z.Jovanović

Tom prilikom je počinjen stravičan genocid od NATO aviona iz vazduha, jer su NATO bombarderi bacali bombe sa osiromašenim uranijumom, koji ostavlja stravične posledice više od 100 godina.

Ovaj dokumentarac prati priču, tj. ispovest nekoliko ljudi koji žive u Beogradu, kako su oni doživeli bombrdovanje Srbije 1999. Šta im se dešavalo, da li su bili ranjeni, da li su išli u podrume i zašto. Čega su se bojali, da li su im smetali zvukovi sirene za vazdušnu opasnost?…

Prikazani su snimci iz 1999. godine, odnosno kako je NATO bombardovao Beograd, odnosno pojedine zgrade: Generalštab Vojske Jugoslavije, Savezni MUP, Kinesku ambasadu, Bolnicu u Novom Beogradu i dr. Zatim bombardovanje Varvarinskog mosta kada je stradalo na desetine civila i još neka sela u Crnoj Gori.

Isto tako su prikazane izjave pojedinih NATO čelnika, američkih i ruskih zvaničnika iz tog perioda. Prikazani su i snimici naselja na Kosovu i Metohiji, posle agresije i dolaska trupa KFOR-a i UNMIK-a… odnosno kako se Albanci zahvaljuju SAD za pomoć oko nezavisnosti.

U filmu svoja sećanja govore: Zoran Nogić, Jelena Pantić, Siniša Nikolić, Goran Nikić, Boban Kostić, Dragan Ćirić, Ivana Tabori, Tatjana Milinčić, Dr. Slobodan Ivanović, Mirko Knežević, Moma Knežević, Branko Brudar i dr.

Film potpisiju autorke: Jelena Milinčić i Anisa Naouaj.

Da se ne zaboravi i ne ponovi!

Izvor: Srpska istorija

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: