fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Žak Ogar: Rušili i palili, a danas hoće u Unesko

Bivši komadant specijalne francuske jedinice u sastavu Kfora, pukovnik Žak Ogar izjavio je da Unesko ne treba da primi Kosovo, jer mu tu nije mesto.

Kfor
Kfor

„Imam poruku za Unesko – nemojte da ustuknete pod pritiskom jer isti koji su rušili i spaljivali, danas žele u Unesko. Kosovu tamo nije mesto“, rekao je Ogar za „Blic“.

List podseća da je Ogar, oficir i plemić, koji je 1999. spasao manastir Devič kod Srbice i sestrinstvo u njemu, iako to nije bio primarni zadatak specijalne francuske jedinice kojom je komandovao.

Za svoj nesebičan i hrabar čin Ogar, inače dvanaesta generacija vojnika u svojoj porodici, odlikovan je Ordenom Svetog Save.

Pukovnik Ogar za koga kažu da je „hrišćanski oficir“, nakon 26 godina službe, po povratku sa Kosova, odlučio je da uniformu okoči o klin.

„Srpska kulturna baština, koja je svetska, na Kosovu mora biti spasena. Albanci i njihova vlast imaju dve priče. Jednu za svet po kojoj su dobri i brižni, a drugu na Kosovu, tamo gde je pravi život. A tamo oni ne štite crkve i manastire, već ih uništavaju“, poručuje francuski pukovnik.

On još navodi da, „kada je video kako se ruše srpski manastiri, to nije mogao da istrpi“.

„Toliko vekova i istorije na jednom mestu. Kosovo nije samo ispunjeno srpskom baštinom, već je upravo zbog nje jedna od evropskih kolevki hrišćanstva“, kaže Ogar.

 

Izvor: B92

 

Vezane vijesti:

Evropa je umrla pred mojim očima u Prištini – ŽAK OGAR, Vođa francuskih specijala

ZBOG SRBA ŽRTVOVAO VOJNIČKU KARIJERU

Marek Obrtel: Stidim se pogroma nad Srbima, sagoreo sam na Kosmetu

BEOGRAD NEMA PRAVO DA SRPSKE SVETINjE DA POD ZAŠTITU TERORISTA

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: