Zajednički napori na sprečavanju relativizacije holokausta i revizije istorije

Datum objave: petak, 2 juna, 2017
Veličina slova: A- A+

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je 23. maja sa izvršnim direktorom Svetskog jevrejskog kongresa Robertom Singerom. 

Ministar Dačić je istakao da Srbija aktivno učestvuje u Međunarodnoj alijansi za sećanje na holokaust (IHRA), da je preduzela značajne korake na planu restitucije jevrejske imovine, pre svega kroz usvajanje Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, kao i izgradnji memorijalnog kompleksa Staro sajmište.

Izvršni direktor Svetskog jevrejskog kongresa Robert Singer je istakao istorijske i kulturološke veze naša dva naroda i izrazio zahvalnost zbog odnosa Vlade Srbije prema jevrejskoj zajednici. Istakao je da je za poštovanje sve što je Republika Srbija do sada preduzela u pogledu restitucije jevrejske imovine, kao i da za to zaslužuje da bude izričito pohvaljena u međunarodnim okvirima.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova RS

Vezane vijesti:

Podrška izgradnji memorijalnog centra na Starom sajmištu

Vulin: Srbi nikad nisu prihvatili „BG grad bez Jevreja“

Muzej Holokausta: Tri memorijala u tri paviljona
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top