Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

ZAHVALNOST SVIMA KOJI SU JOŠ UVEK USPRAVNI

Datum objave: ponedeljak, 12 aprila, 2010
Veličina slova: A- A+

Srpsko društvo Zadužbina Posle svega ostaće činjenica da su 127 režimskih poslanika ostavili ružan trag u istoriji srpskog naroda a da je preko tristapedeset javnih ličnosti i velika masa drugih građana pokazala kako se slobodno, imenom i prezimenom govori.

Centar za konzervativne studije, Srpski sabor Dveri i Institut za istraživanje srpskih stradanja u dvadesetom veku zahvaljuju se svim građanima, svim javnim ličnostima, svim organizacijama i ustanovama koje su imale rodoljubive svesti i građanske hrabrosti da podrže naš Apel protiv sramne srebreničke rezolucije koja je pre dva dana izglasana u Skupštini Srbije.

Izglasavanje ove rezolucije samo glasovima režimskih poslanika govori o tome kako je naš stav bio ujedno i stav najvećeg dela srpske javnosti.

Srebrenička rezolucija ostaje samo trag u vremenu jednog ponižavanja prema spoljnim gospodarima i kao odsustva dostojanstva sadašnjeg političkog rukovodstva Srbije.

Ona nije temelj nikakvog budućeg pomirenja na Balkanu već samo brazda budućih razdora i trajna stigma za buduća pokoljenja onih koji su je doneli .Svima koji su svoj glas dali za naš Apel ponovo se zahvaljujemo što su pokazali da su spremni da se bore protiv neistine, nemorala i kvislinštva vladajuće političke kaste.

Svi zajedno smo bili svedoci uplašenosti režima od naših glasova u tolikoj meri da su zabranili svim elektronskim medijima da uopšte izveštavaju o snazi Apela i podršci koju je on dobio.

Posle svega ostaće činjenica da su 127 režimskih poslanika ostavili ružan trag u istoriji srpskog naroda a da je preko tristapedeset javnih ličnosti i velika masa drugih građana pokazala kako se slobodno, imenom i prezimenom govori:

Predsedniče Srbije, režimski poslanici, režimska predsednice Skupštine i svi ministri SRAM VAS BILO!!!

Informativna služba Srpskog sabora Dveri

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top