fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Za normalnu Srbiju bez gebelsovske harange drugosrbijanskih fašista

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Gebels.jpg

Džordž Orvel je jednom izrekao proročku misao – da će “novi fašizam doći kao oblik borbe protiv fašizma”. Kao da je video sadašnju globalnu i našu političku i ideološku scenu u kojoj dominira postmoderna ideologija koja agresivno progoni sve «jeretike» i «šizmatike». Omiljena etiketa za protivnike je upravo «fašizam“. Teror «politički korektnog» u kome se ne sme dovesti u pitanje dogmatizovane istine o demokratiji, ljudskim pravima, idolu tržišta ili evrointegracijama „koje nemaju alternativu“.

To znači da ako napišete poput Katarine Đorđević da je u Srbiji nizak natalitet, da polovina mladih žena nema decu ili da ih ni ne planira bićete odmah etiketirani kao predstavnik primitivne, konzervativne ili nacionalističke Srbije. Isto tako ako bi kao psiholog Zoran Milivojević stali ispred fronta feminističkih i ljudskopravaških „borkinja“ i rekli nešto što je istina i sa čim se slaže većina građana kod nas i u svetu – da ako nemate izbor u vaspitanju dece i fizička kazna je opcija horski će vas proglasiti za nekoga ko je maltene zagovornik nacističke eugenike ili da vas diskvalifikuju kao diletanta. Ko god se drzne da izjavi nešto što se ne uklapa u medijski nametane ideološke teze poput “homoseksualizam je izbor“, „roditelji ne smeju da da kažnjavaju svoje dete“, „tržište će rešiti sve probleme“ ili „EU nema alternativu“ rizikuje medijsku hajku i linč.

Ovaj novi totalitarizam koji se lažno predstavlja kao liberalizam vodi bespoštedne i prljave ratove protiv onih koji se osmele da imaju svoj stav koji je različit ili suprotan od njihovog. Tako se pre par godina čitava lavina napada sručila na glavu profesora Milana Brdara, a sve sa poverenikom za „ljudska prava“ jer se on usudio da na predavanju izjavi da je do pre nekoliko decenija homoseksualizam u medicini definisan kao bolest, ali da je kasnije delovanjem gej lobija postao neheteronormativni varijetet seksualnosti” kako je to komesarski definisao poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Profesor je opomenut da pazi šta priča i šta misli jer može doći pod udar komesara za ravnopravnost. Poruka je ako se ne “uzme u pamet” može da snosi posledice. Posle toga su ljudi sa univerziteta ili u medijima izbegavaju temu promocije homoseksualnosti ili pak prihvataju nametnute definicije izražene orvelovskim novogovorom.

To je otišlo toliko daleko da su i neki predstavnici liberalnog “glavnog toka” uvideli da je vrag odneo šalu i da nas nigde ne vode fašisoidne kampanje protiv onih koji drugačije misle. Sarajevski pisac liberalnog bekgraunda Muharem Bazdulj je reagovao protiv linča koju agresivni drugosrbijanski krugovi vode protiv gorepomenutih. Što je još bitnije on brzo odlazi ka suštini – «pratite tokove stranog novca“ kojim se finansiraju ljudskopravaške nvo koje posle gej parade traže novi angažman. Da je samo reč o marginalnim radikalnim grupama koje vode svoje male prljave ratove to ne bi zavređivalo pažnju. No podrška stranih fondova koja nije samo finansijska jer su preko tih struktura ove grupe uspele da „maršom kroz institucije“ zauzmu jake pozicije u institucijama, medijima i univerzitetu.

Šta raditi sa tom grupacijom koja je dobro organizovana, institucionalno uhlebljena i finansijski podržavanom od stranaca koja je sebi preuzela uloge misionarskog prosvetitelja, moralnog sudije i medijskog dželata. Na žalost sa njima nema dijaloga jer se umereni stavovi poput gorepomenutih primeraka slobodnog mišljenja odmah diskvalifikuju kao «homofobija», «ksenofobija», kao promotere «rađanja za naciju» ili «maltretiranja dece».

Moramo im se suprotstaviti kako znamo i umemo tako što ćemo promovisati normalne neideologizovane stavove. A ko smo to “mi”? Pa svi koji žele normalnu Srbiju, bez obzira na ideološke sklonosti ka levom ili desnom, koji vide gde takva agresivna kontaminacija medijskog prostora vodi. Imamo posla sa ogranizovanim, obučenim i indoktriniranim umovima koji žele da celom društvu isperu mozak i da zastrašuju one koji imaju drugačije stavove. Pobediti strah i biti otvorenog uma je pobeda nas nad njima. U širem smislu je to borba za slobodu izražavanja a u užem za stavove koje zagovaraju „žigosani“ koji su uverni smo stavovi i većinske Srbije.

 

Izvor: Intermagazin.rs

 

Vezane vijesti:

LAŽI “HISTORI” TV KANALA: Nova istorija u ime EU vrednosti

Antisrpski fašizam – Jadovno 1941.

DA LI SU MLADI U ZABLUDI? – Nove generacije tvrde da su i 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: