Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

За МУП Српске Ганић и остали остају и даље осумњичени!

mup_rs_logo.jpg

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузеће све мjере да се настави истрага у предмету “Добровољачка”, jер Еjуп Ганић и остали чланови воjног и политичког муслиманског врха за МУП Српске и даље остаjу осумњичени, изjавио jе координатор Тима МУП-а Републике Српске за истраживање и документовање кривичних дjела ратног злочина Симо Тушевљак.

Тушевљак jе наjавио да ће МУП тражити од Тужилаштва БиХ све преводе доказног материjала на енглески jезик коjи су достављени тужиоцу Џуду Роману, на основу чега ће се видjети да ли jе предметни тужилац заиста располагао свим доказима.

Он jе додао да jе Тужилаштво располагало свим наредбама коjе су издате 2. и 3. маjа у пресретнутим радио-везама и да су сви извjештаjи, касете и компакт-дискови морали бити преведени на енглески jезик, jер Романо не познаjе српски jезик.

“Евидентно jе да тужилац бjежи од 2. маjа, jер jе у Дому ЈНА убиjен портир коjи jе био Бошњак, док jе воjник коjи jе чувао Дом и jедини био у униформи ЈНА рањен након заробљавања, што показуjе да ниjе било нападнуто Предсjедништво БиХ и ниjе било државног удара”, рекао jе Тушевљак синоћ за Радио-телевизиjу РС.

Он jе нагласио да МУП Српске jош ниjе добио одлуку поступаjућег тужиоца, као ни породице настрадалих, иако jе jавност обавиjештена. “О обустављању истраге прво се обавиjесте породице жртава, jер они у складу са Законом о кривичном поступку имаjу право да упуте приговор Тужилаштву, као што то има подносилац извjештаjа. Очигледно jе битниjе било да се обавиjести jавност, него жртве”, констатовао jе Тушевљак.

Руководилац Тима за координациjу активности истраживања ратних злочина и тражења несталих лица Републике Српске Сташа Кошарац каже да након овакве одлуке Тужилаштва БиХ, енергиjу треба усмjерити ка системском рjешавању проблема кроз анализу важећих прописа и мобилисању свих ресурсе како би се дошло до нових законских рjешења коjа ће омогућавати институциjама Српске и земаља у окружењу да процесуираjу извршиоце злочина над Србима у БиХ.

“У овом случаjу ниjе риjеч о томе да ниjе било довољно доказа, него да у Сараjеву постоjе страхови, jер би истрага утврдила другачиjи карактер рата у БиХ, ко jе заговарао рат и шта су били циљеви муслиманске политичке елите”, рекао jе Кошарац.

Према његовим риjечима, jасно jе да jе у Тужилаштву БиХ присутна доминациjа диjела међународне заjеднице и да она има добру комуникациjу са бошњачком политичком елитом коjа jе у функциjи истине коjа ниjе прихваћена од сва три народа у БиХ.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: