Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Za koga radi dr Milorad Pupovac?

Ne znam precizno, i baš u detalje, zašto su u Zagrebu, na trgu (za)palili list srpske nacionalne manjine „Tjednik Novosti“  (Svedok je osudio taj vandalski čin!), ali sad, kad sam, pre neki dan, pročitao tekst „Doživotni Mladić“, novinara Ivice Đikića (nekadašnjeg ratnog izveštača Hrvatske, književnika i urednika ugašenog „Ferala“ iz Splita, „Našeg lista“ iz Rijeke i saradnika drugih novina iz „lijepe naše“, danas uglednog člana redakcije tjednika Novosti, u tjedniku srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj (finansiran većim delom iz proračuna Hrvatske, ali i (manjim) delom iz Srbije, pride uz podršku Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, National  Endowment for Democracy) svojim antisrpskim, anticivilizacijskim stavom, izvrtanjem činjenica i zluradošću…) nisam baš ubeđen da „Tjednik Novosti“ ne bi završio na lomači, ne zbog toga teksta danas u Hrvatskoj, u Zagrebu, nego, recimo, u Bratuncu, srpskom Sarajevu i drugim delovima BiH ili neovisne Hrvatske – gde još bitišu pretekli Srbi od pogroma Tuđmanove i Alijine soldateske.

Dugo sam se premišljao, ne o Ivici Đikiću, njegov stav o Srbima sam odavno pročitao, nego o uređivačkoj politici srpskog (da li?) tjednika Novosti pod komandom dr Milorada Pupovca Bajta?

Ovako ogavan test Ivice Đikića ne bi, verovatno, bio objavljen ni u Glasu koncila iz najmračnijih vremena, ni u biltenu Tribunala, ni u ustaškim glasilima iz doba Pavelića, Stepinca, Starčevića…

Zbog nekog teksta, svojevremeno tjednik Novosti srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, završio je u plamenu, ali ovaj tekst –  DOŽIVOTNI MLADIĆ  završiće sigurno – u izlogu svih onih branitelja, domoljuba ili tako nekako, ali i onih koji lome ploče sa srpskim nazivima i srpskim pismom, po Vukovaru ili bese sramne ploče na Jasenovcu…

Naslovna strana broja 936 Samostalnog srpskog tjednika Novosti
Naslovna strana broja 936 Samostalnog srpskog tjednika Novosti

Iz teksta i slep vidi višetisućnu mržnju Hrvata i njihovu frustraciju Srbima i Srbijancima, i isplivava žal što Mladić nije osuđen i za prvu tačku – genocid, što Srbija nije osuđena za genocid, što Srbi i Srbija nisu osuđeni za ona dela i zlodela koja su Hrvati činili u doba NDH, u doba koncentracionih logora, da su čak i nacisti pričali da takva ustaška zlodela nad Srbima, Jevrejima, Romima i drugima nigde u svetu nisu videli.

Osim u Hrvatskoj.

Što je pre neki dan potvrdio i Hrvatima, dosad, izuzetno naklonjeni Tribunal!?!

Ne vredi napadati Đikića, on nije tema ove moje beleške – tema je tjednik srpske manjine u Hrvatskoj – Novosti koja će publikovanjem ovog teksta ući u istoriju sprskog beščašća prema Srbiji i preteklim Srbima u Kolindinoj Hrvatskoj i Alijinoj Bosni i Hercegovini.

Bljujući otrov iz svakog objavljenog slova po Ratku Mladiću, više po Srbiji i Republici Srpskoj u listu sprske nacionalne manjine – tjedniku Novosti, autor teksta Đikić, ali ni Pupovac, ni uređivački tim tjednika Novosti, ni u naznakama ne pominje ubijene, nestale, proterane Srbe i srpske žrtve, ni Bratunac, ni Jadovno, ni Oganj ni Oluju, koje su bile školski primer genocida iz školskih formulacija u đačkim udžbenicima o genocidu.

Ni u naznakama se u tekstu ne pominje da su Srbi u Hagu osuđeni na milenijum i dva veka kazne, Hrvati i Muslimani na 200 godina, ali…

Za međusobna klanja i ubistva, ali ne i za zločine nad Srbima…

Istina, i jedna nevina žrtva je mnogo, ali braćo Srbi, ako ovako piše list srpske mahom proterane, sad nacionalne manjine iz lijepe naše, šta očekivati od drugih nedobronamernih i prema Srbiji i više prema istini – medija?!

Poznato je da u ratu prvo bude ubijena istina, ali ovakva istina u miru je samo moguća u –listu srpke nacionalne manjine.

Tjedniku Novosti, pod komandom lidera Srba u lijepoj našoj – dr Milorada Pupovca.

Ili, nama Srbima spoljni neprijatelj uopšte ne treba.

Dovoljni smo sebi!

Autor: Vladan Dinić

Izvor: SVEDOK – 05. decembar 2017.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Smiješno je vidjeti Pupavčevu spomenicu Domovinskog rata. Opće je poznato da je ovaj četnički dripac rovario protiv Hrvatske. Ne toliko iz ideoloških razloga, nego zato što je smrad pogani mislio da će tako bolje financijski proći.Ma, boli njega ona stvar i za Srbe i za Hrvate, za fašizam komunizam, njega zanima samo kako svoj džep ispuniti ustaškim kunama. A stalno se (kao) buni protiv ustaša. Narode, shvatite konačno da je Pupavac obični lopov i kriminalac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: