fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ZA DALjI KORAK ORGANIZOVATI REFERENDUM

Miroslav_Lazanski.jpg
Miroslav Lazanski

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da je Srbija potpisivanjem Individualnog akcionog plana partnerstva sa NATO (IPAP) došla do posljednje stepenice na putu za punopravno članstvo u Alijansi, i da svaka dalja aktivnost na tom planu ne bi trebalo da prođe bez građanskog referenduma.

Lazanski je ocijenio da je potpisivanjem ovog sporazuma Srbija došla na korak od punopravnog članstva u toj moćnoj međunarodnoj vojnoj organizaciji.

On je rekao da ova faza saradnje sa NATO ne bi trebalo da Srbiji stvori probleme u odnosima sa Rusijom.

„Rusija je jasno rekla da njoj ne smeta sporazum o Partnerstvu za mir, ali oko IPAP-a se još nije odredila. Rusi gledaju šta će biti dalje i mi smo sada došli do Rubikona, a to je punopravno članstvo u NATO“, rekao je Lazanski.

Govoreći o zajedničkoj vojnoj vježbi Srbije i Rusije najavljenoj za septembar, on je odgovorio da Evropa treba da ima razumijevanje.

„Srbija je vojno neutralna i kao takva treba da ima vojne vežbe i sa Kinezima i sa Rusima i sa Amerikancima. Ako Evropa poštuje status neutralnosti Srbije onda mora da ima i razumevanje. Ako nas prisiljava i svrstava, onda mi to liči na Trojni pakt iz 1941. i Srbija na to ne bi smela da pristane“, rekao je Lazanski za Radio-televiziju Vojvodine.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

NIKADA SE NE SMIJE ZABORAVITI NATO AGRESIJA …

POČELA KAMPANjA „SRBIJA NIKAD U NATO“ – Jadovno 1941.

VOJSKA NATO MOŽE SLOBODNO DA „KRSTARI“ SRBIJOM …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: