Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VULIN: STEPINAC JE BIO USTAŠKI VIKAR

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas kod Šaranove jame u Jadovnu u Hrvatskoj da živima treba mir, ali da ne može “isti venac biti u Blajburgu i u Jasenovcu”.

Vulin je naglasio da ne treba miriti mrtve jer se ne mogu pomiriti dželat i žrtve i da ista ruka ne može da položi vijenac na grob jasenovačkog djeteta i onog ko je Jasenovcem i Jadovnom komandovao.

On je naglasio da traži mir, kao što Srbija traži i nudi mir i želi da bude “najbolji komšija, najbolji prijatelj i najpouzdaniji partner”, prenose beogradski mediji.

Vulin je zahvalio predstavnicima hrvatske države što su prisutni u Jadovnu jer vjeruje da “zajedno sa njim dele stid i brigu što ne zna šta da kaže”.

“Šta da kažem romskoj braći što na stadionima gledam kukaste krstove, šta da kažem jevrejskoj braći što gledam kako zastave Izraela gore, šta da kažem pobijenoj deci u Šaranovoj jami, ako prepoznaju, čuju kroz zavesu od 74 godine istu pesmu, sa trgova najlepših gradova `Jasenovac i Gradiška Stara`, šta da im kažem ako prepoznaju ista imena i iste pesme koje su ih u jamu bacale”, rekao je Vulin.

On se zapitao koji je to put i život koji je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca preporučio za sveca jer, ako jeste, šta je onda sa dušama poklanih u Jadovnu, sa dušama pobijenih u Jasenovcu.

“Šta da kažem seni Diane Budisavljević, majci 15.000 srpske i jevrejske dece, šta njoj da kažem, što nju ne posvetite? Nema Srbina koji joj ne bi ikonu poljubio i sveću zapalio. Šta da kažem ako je život vikara ustaške vojske preporuka za nebo, gde je onda put onih koje je ta vojska u jame pobacala”, zapitao je srpski ministar rada.

U kompleksu logora smrti Jadovno, prema do sada prikupljenim podacima, koji nisu konačni, na najbrutalniji način ubijeno je 40.120 ljudi, uglavnom Srba.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

SRPSKI NAROD NE SMIJE ZABORAVITI JADOVNO

SLUŽEN POMEN ZA 8.000 ŽRTAVA I PODIGNUT SPOMEN-KRST

SLUŽEN PARASTOS JADOVNIČKIM ŽRTVAMA

SRNA: Svi na Jadovno 20. juna

KOMPLEKS JADOVNO – JADOVNO 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: