Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vulin: Sa zadovoljstvom ću braniti antifašističku prošlost

Novi Sad – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će mu biti „veliko zadovoljstvo” da se pred ustašama i pred porodicom Milana Nedića bori za istinu u srpskom narodu, njegovoj antifašitičkoj prošlosti i budućnosti.

(Foto Tanjug / Rade Prelić)
(Foto Tanjug / Rade Prelić)

„Biće mi veliko zadovoljstvo i pred ustašama i pred Nedićevcima da se borim za istinu u našem narodu, našoj antifašističkoj prošlosti i našoj antifasištičkoj budućnosti, i da nikada ne dozvolim da zločinci i žrtve budu izjednačeni”, poručio je Vulin.

Vulin je porodici Milana Nedića, koja je protiv njega najavila tužbu zbog njegovih izjava o ulozi Nedića tokom nacisticke okupacije Srbije, predložio da stane u red sa ustašama koje su ga već tužile.

„S obzirom na to da je Milan Nedić bio saradnik nacističkog okupatora, a samim tim i ustaškog pokreta, nije ni u redu da se razdvajaju. Zaista bi bila velika šteta da me tuži ustaša, a da me ne tuže Nedićevci”, rekao je Vulin prilikom posete Ustanove za decu i mlade u Veterniku u kojoj su smeštena deca i mladi sa smetanjama u razvoju.

On je naglasio da će mu biti veliko zadovoljstvo da se na sudu pojavi i doprinese odbrani prava srpskog naroda na njegovu antifaštitičku prošlost.

„Da ne dozvolimo da se naša istorija i naši hrabri preci brukaju i prljaju idejom o rehabilitaciji najvećeg kvislinškog premijera ovde, da se ne dozvoli da se saradnik okupatora izjednači sa onima koji su se protiv okupatora borili”, rekao je Vulin.

Porodica Milana Nedića najavila je tužbu i protiv v.d. premijera Srbije Ivice Dačića i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.

Omerović je juče za Tanjug rekao da će se na sudu dokazati ono što je istorijska činjenica a to je, kaže, sramna uloga Milana Nedića u Drugom svetskom ratu.

Povodom tužbe koju su protiv njega podneli porodica Milana Nedića i Srpski liberalni klub, Omerović je rekao da ga je „obradovala tužba”, a njenim podnosiocima poručuje da pozovu i ostale porodice saradnika okupatora sa kojima su zajedno njihovi preci služili Hitleru.

On je dodao da su porodica Milana Nedića i Srpski liberalni klub tužili i Vulina i Dačića zbog toga što, kažu oni, izjavama vrše pritisak na sud u postupku rehabalitacije Milana Nedića.

(Tanjug)

Izvor: POLITIKA

Vezane vijesti:

„Rehabilitacija Nedića bi bila sramotna i nedopustiva …

Vulin: Proces rehabilitacije Nediću je uvreda za žrtve …

Nastavak sudske rehabilitacije Milana Nedića | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: