fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vulin: Beograd je bombardovan da bi bio uništen

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je nacistička Njemačka 6. aprila 1941. godine bombardovala nebranjeni Beograd bez objave rata, ne zato da ga vojnički porazi, već da ga uništi.

Godišnjica bombardovanja Beograda Foto: TANJUG
Godišnjica bombardovanja Beograda
Foto: TANJUG

Vulin je rekao da je to bombardovanje bilo najrazornije od svih bombardovanja u istoriji Beograda, a da je, prema procjenama, ubijeno između 2.000 i 4.000 ljudi, a možda i više.

„Ubijali su žene i decu, ubijali su bez ikakve diskriminacije, ubijali su ih jer su bili građani Beograda“, naglasio je Vulin nakon što je položio vijenac na spomenik žrtvama bombardovanja Beograda u Drugom svjetskom ratu na beogradskom Novom groblju.

On je naglasio da je Srbija uvijek bila na pravoj strani tokom istorije i tokom Drugog svjetskog rata, ali i danas, i da zato ne smije biti revizije istorije.

Vijence na spomenik žrtvama šestoaprilskog bombardovanja Beograda iz 1941. godine na Novom groblju položili su i predsjednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, predsjednik Udruženja preživjelih Beograđana“6. april“ Stevan Stojanović i predsjednik beogradskog SUBNOR-a Bora Ercegovac.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Dan kada su nacisti razorili Beograd

Godišnjica napada nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju

OTKRIVENO: Tajni Hitlerov znak za bombardovanje Beograda

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: