Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Vladika Jovan Ćulibrk, predsednik UO Muzeja žrtava genocida, obavestio članove odbora o novostima oko procesa memorijalizacije Sajmišta

Datum objave: ponedeljak, 6 marta, 2017
Veličina slova: A- A+

U skladu sa zakonskim obavezama, 24. februar 2017, Upravni odbor Muzeja žrtava genocida u punom sastavu (predsednik episkop slavonski Jovan Ćulibrk i članovi arh. Aleksandar Nećak, arh. Zoran Tucić, istoričari dr Zoran Janjetović i dr Dragan Cvetković) u prisustvu Sanje Cupać, radnice Ministarstva kulture i informisanja, održao je sednicu na kojoj su razmatrani Izveštaj popisne komisije i Izveštaj o finansijskom poslovanju za 2016. godinu.

Sednica Upravnog odbora Muzeja žrtava genocida u punom sastavu
Sednica Upravnog odbora Muzeja žrtava genocida u punom sastavu

Posle obrazloženja v. d. direktora dr Veljka Đurića i kratke rasprave, zaključeno je da se izveštaji usvoje i proslede nadležnom ministarstvu.

U nastavku je episkop slavonski Gospodin Jovan Ćulibrk obavestio prisutne o novostima oko procesa memorijalizacije Sajmišta.

Izvor:

Muzej žrtava genocida

Vezane vijesti:

Helsinški odbor Srbije želi staviti hipoteku Srbiji, amnestirati Hitlera i Pavelića ?

To je stvar svih nas

Autonomija za Muzej Holokausta

Kritike na nacrt zakona o memorijalnom kompleksu žrtvama Holokausta

Sporni zakon o Starom sajmištu


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

4 odgovora na „Vladika Jovan Ćulibrk, predsednik UO Muzeja žrtava genocida, obavestio članove odbora o novostima oko procesa memorijalizacije Sajmišta“

Rade kaže:

– U nastavku je episkop slavonski Gospodin Jovan Ćulibrk obavestio prisutne o novostima oko procesa memorijalizacije Sajmišta.
Gde je ovde poenta naslova i ovog teksta. Očekuje se odgovor koje su to novosti oko procesa memorijalizacije Sajmišta, a ono o tome nema ništa. Jovan Ćulibrk obavestio prisutne, a javnost?

Dušan Bastašić kaže:

Slažem se da bi o tome i javnost trebala biti obavještena. Ali nije. I sve informacije na tu temu se nekako dobijaju “na kašičicu”. To svakako nije u redu pošto se radi o veoma važnoj temi.

Rade kaže:

Hvala Vam na odgovoru gospodine Bastašić, to veoma cenim! Mišljenja sam da je sve to bla, bla… da se opravdaju finansijska sredsva koja se doniraju. Svi oni zajedno sa vlastima nemaju političku volju da se oformi Memirijani centar. Klasična farsa! Pogotovu je nema ona figura v.d. direktor Mišina, jer tancuje kako mu se zapoveda i što mu se dupe zalepilo na njegovoj poziciji u tom Muzeju žrtava genocida. Smešno i čudno je da se ta ustanova uopšte tako zove. Muzej, kakav bre Muzej? Pravim ljudima koji se bore za formiranje Memorijalnog cenrta, zatvorena su svugde vrata. Ko zatvara vrata na koja se kuca? Naravno država, koja opstruiše sve inicijative po ovoj temi.

Dušan Bastašić kaže:

Rade, na žalost sve što ste napisali je tačno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top