fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VIDEO: Ovako je govorio srpski oficir pred okršaj sa NATO-om

Pre nego što će poleteti u susret NATO avionima komandant 98. jurišnog puka Sreto Malinović obratio se svojim pilotima.

General Sreto Malinović
General Sreto Malinović

Srbija zove

„Sinovi moji dragi, Tigrovi 98. jurišnog puka! Letesmo do danas hiljade letova iznad naše otadžbine, letesmo i uživasmo u njenoj lepoti iz vazduha. Ali danas, danas vas ne vodim na jedan takav let, danas vas vodim na let sa kojeg se možda nećete vratiti.

Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu, sa hiljadu kilometara na čas. To je privilegija samo nas odabranih. I danas, kao neobrojeno puta u našoj istoriji, ne naređuje naša komanda.

Srbija nas zove, anđeli moji čelični! Ista ona u kojoj provedosmo naše najlepše dane. Srbija zove!

Ispod naših krila ostaće naši gradovi, naša deca, žene, majke i očevi. Ne bacajmo ljagu na naš obraz, neka vas vodi geslo sa naše ratne zastave, zastave 98. Jurišnog puka – Otadžbina iznad svega!

To geslo smo zajednički izabrali, pokažimo da nam je ono i na srcu. Znam, dragi moji, da danas nema teže stvari na svetu nego biti pilot ratnog vazduhoplovstva. Ni teže, ni ponosnije!

Ja vam ne mogu obezbediti stanove, veće plate, bolji život. Obezbediću vam let u večnu slavu, u koju ću vas ja lično povesti! Zato za mnom, krilo uz krilo, kao nebrojeno puta do sada. Za čast profesije, za obraz otadžbine. Na avione!“

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

Zaboravili herojsku smrt najmlađeg majora srpske avijacije

Pukovnik Milenko Pavlović: “Nećete vi da ginete, ja ću

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: