Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Uslovna kazna za Ercega i zabrana pristupa spomeniku

Zoranu Ercegu, koji je na otkrivanju spomenika prvom predsjedniku Hrvatske u Zagrebu vikao da je Franjo Tuđman – zločinac, određena je kazna od 15 dana zatvora, uslovno 12 mjeseci.

To znači da u idućih godinu dana ne smije ponoviti djelo jer će onda ići 15 dana u zatvor, navedeno je iz zagrebačkog Prekršajnog suda.

U obrazloženju se navodi da je Ercegu zabranjeno da se narednih godinu dana približava Tuđmanovom spomeniku.

Do incidenta je došlo prošlog decembra, kada je otkriven spomenik Tuđmanu, uz prisustvo cijelog državnog vrha.

Erceg, splitski ratni veteran, povikao je da je Tuđman zločinac. Odmah potom je fizički napadnut, a reagovalo je i obezbjeđenje koje ga je predalo policiji.

“Nisam mogao dozvoliti da se osobi koja je toliko zla nanijela hrvatskom narodu podiže spomenik, da se na takav način glorifikuju lik i djelo, te političko nasljeđe Tuđmana.

Iza Tuđmana je mnogo nesreće, mrtvih, jako mnogo zločina koje je on direktno ili indirektno podsticao. Imam premalo vremena da nabrojim sve zločine koji su se dogodili zbog njegovog političkog djelovanja”, objasnio je Erceg svoj postupak za hrvatske medije.

POGLEDAJ VIDEO

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: