fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Упозорење Москве црногорском режиму

Москва је озбиљно забринута због курса Црне Горе према убрзаној интеграцији у Сјеверноатлантску алијансу, казао је замјеник амбасадора Русије у Црној Гори, Владимир Гурко.

Владимир Гурко
Владимир Гурко

Саопштење преносимо у цјелости:

Механичко проширење Сјеверноатлнтске алијансе према Истоку, које не узима у обзир интересе свих држава евроазијске заједнице, већ је довело и наставља доводити до ставрања нових линија пођела, гаји психологију и обнавља стереотипе хладног рата.

Користећи фактор спољашње пријетње са Истока, НАТО покушава да се истури на политичку авансцену европске безбједности, доказати да само Алијанса може да обезбједи стабилност. Видимо да оне земље, које ступају у блок одмах покушавају да пробају за себе улогу бочних „држава близу фронта“, за које је потербна посебна заштита.

Дакле, проширење Сјеверноатлантске алијансе је , у ставри, везано за тражење спољашњег непријатеља те је усмјерено на реконструисање „гвоздене завјесе“ у Европи, што је у супротности са самом идејом формирања нове архитектуре безбједности, која би омогућила стварање неђељиве безбједности за све.

С обзиром на наведено у Москви су озбиљно забринути због курса Црне Горе према убрзаној интеграцији у Сјеверноатлантску алијансу. Сматрамо да ступање Црне Горе у овај војно-политички савез може не само нанијети озбиљну дугорочну штету традиционално пријатељском руско-црногорским односима, већ и довести у питање комплетан рад по формирању општеевропске архитектуре безбједности. Позивамо да се још једном одмјере све „предности“ и „мане“ исхитреног приступање Црне Горе Алијанси.

 

Извор: Радио Телевизија Републике Српске

 

Везане вијести:

ПУТИН НУДИ СРБИЈИ САВЕЗ: Русија ће помоћи најмодернијим оружјем и економски!

Подела света уз грузијско вино

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: