Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Unija i musketari

Na sve učestalije zahteve Beograda da “gospodari Evrope” konačno daju sud i ocene sve vidljivije narastanje naciustašluka jedne od njihovih članica Hrvatske, ćute kao zaliveni

Borislav Komad
Borislav Komad

Predstavljajući se svetu kao družina evropskih naroda nazvana Unija, sa 28 članova i sedištem u Briselu, sve se više i više legitimiše kao – klan.

Ni nalik junacima Aleksandra Dime, njegovim musketarima kojima je geslo, u onom najpozitivnijem smislu, “Svi za jednog, jedan za sve”, sadašnji zvanični evropejci zdušno su prihvatili krilaticu “svi smo protiv svih koji nisu s nama”.

Na sve učestalije zahteve Beograda da “gospodari Evrope” konačno daju sud i ocene sve vidljivije narastanje naciustašluka jedne od njihovih članica Hrvatske, ćute kao zaliveni, što bi u prevodu trebalo da znači ništa drugo nego odobravanje.

Umesto da otvore karte do kraja, što bi priličilo organizaciji koja je, kako se bar predstavlja, nosilac novih vrednosnih mera Starog kontinenta, oni se, bar do sada, oglašavaju samo preko portparolke Unije, izvesne Maje Kocijančič, ne bi li ona rekla koju o našem zahtevu da Brisel jasno i glasno odgovori šta misli o zvaničnoj politici Zagreba.

Počev, međutim, od proslava zločinačkih “oluja” i “bljeskova”, podizanja spomenika nacističkim zlikovcima, poništavanja presuda osuđenih za ratne zločine i odbrane svih zala ratne NDH i sadašnjeg divljanja njenih sledbenika kojih je, iz dana u dan, sve više i više, ovlašćena je portparolka da u ime najviših zvaničnika Unije pročita i kaže ono što je napisano i naređeno, što znači da ne kaže – ništa!

Tako dosadašnja “saopštenja” da će uskoro doći odgovor nisu ništa drugo nego jasan putokaz onima koji čekaju da uđu u “elitno društvo Evropske unije” uz zastrašujuću poruku: “Ne dolazite nam ako ne prihvatate naše zahteve, pa makar to bilo i na vašu štetu!”

Dok briselske gazde najavljuju kako će uskoro odgovoriti našoj državi na više nego jasna pitanja o povampirenju nacizma u Hrvatskoj, dakle njihovoj članici, oglasio se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (zloslutne li asocijacije na prezime gospodina), kako je za njih “Drugi svetski rat završen”, što bi trebalo da znači stavljanje tačke na ono što se dešavalo, ali i bez odgovora na ono što se poslednjih godina dešava upravo u “njihovoj lijepoj”.

Ne, gospodine gradonačelniče Zagreba, za razliku od sila pobednica kojima takozvana Nezavisna Država Hrvatska nije pripadala, već se našla na strani poraženog nacizma, vaš rat, uz istovetne ustaške ciljeve prema srpskom narodu i državi Srbiji (zasad bez zvanične reakcije Brisela), nastavljen je – i to punom žestinom.

Autor: Borislav Komad, novinar

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Hrvati jedva čekaju da izbrišu Srbe sa spiska građana

Linta: Hrvatska želi da „cementira“ etničko čišćenje Srba

Stefanović: Srbima se uskraćuje pravo na jezik i pismo

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: