fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Udruženje žena žrtava rata – Monografija „Naša ispovijest“ (VIDEO)

Naša ispovijest Foto: RTRS
Naša ispovijest Foto: RTRS

Monografija ,,Naša ispovijest“, koju su na inicijativu Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske zajednički objavile vlade Srpske i Srbije, predstavljaju srpske žrtve janosti u sasvim novom svjetlu. Poslije nedavne promocije u Americi , primjerak knjige predstavnici Udruženja uručili su i načelniku Gradiške, opštine u kojoj udruženje ima sjedište.

– Srpske žene su dosada uglavnom predstavljane kao majke, supruge i sestre boraca Vojske Republike Srpske koji su na svakom mjestu u inostranstvu predstavljani kao slokovci, monstrumi, silovatelji, plačkaši i genocidsu vršili kako je to predstavljeno. Ova knjiga mjenja tu sliku jer mi nismo samo njihove supruge i majke jer i mi smo žrtve rata i ova knjiga to potvrđuje, istakla je Božica Railić, predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

– Želimo i dalje da ih ohrabrimo da iznesu punu istinu vezano za stradanja u proteklom ratu i mislim da svi oni koji su činili zločine treba da odgovaraju i da susštinskog pomirenja među narodima neće biti dok svi zločinci ne budu odgovarali pred sudovima, rekao je Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Njujork: Promovisana monografija „Naša ispovijest“ | Jadovno …

Rajilić: U Njujorku promocija monografije „Naša ispovijest …

Rajilić: Usvojiti zakon o ženama žrtvama torture

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: