fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM traži pravdu za žrtve logora OVK

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM i porodice „Kosmetskih žrtava“ traže pravdu za žrtve ubijene i mučene u logorima tzv. OVK, jer u protivnom neće podržati Specijalni sud za zločine OVK

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i porodice „Kosmetskih žrtava“ traže pravdu za žrtve ubijene i mučene u logorima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova i navode da u protivnom neće podržati Specijalni sud za zločine OVK.

U apelu upućenom Ministarstvu pravde, Specijalnom sudu u Hagu i Vladinoj komisiji za kidnapovana, nestala i ubijena lica, Udruženje porodica traži pravdu za žrtve logora i krematorijuma „Klečka“, logora i masovne grobnice „Radonjić jezero“, logora i masovne grobnice „Glođane“, logora i grobnice „Volujak“, logora „Likovac“ i „Lapušnik i logora i masovne grobnice „Mališevo“.

„Upozoravamo, ako ne budu uhapšeni komandanti zločinačke ratne koalicije „OVK-a“, udruženje „Kosmetskih žrtava“, neće priznati taj nepravedni sud, niti će slati svoje svedoke u Hag,“ navodi se u saopštenju.

Porodice „Kosmetskih žrtava“ i državne institucije Ministarstvo pravde i Vladina komisija za kidnapovana, nestala i ubijena lica, dostavili su Specijalnom sudu u Hagu, čvrste dokaze za otmice i ubistva protiv svih komandanata terorističke OVK podseća Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

(Tanjug)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Porodice: Nestali sa KiM treba da dobiju status žrtava rata …

Otvorena Spomen soba – kosmetske žrtve | Jadovno 1941.

Porodice kidnapovanih i ubijenih Srba iz Orahovca: Još niko …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: