fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Porodice: Nestali sa KiM treba da dobiju status žrtava rata

Udruženje kidnapovanih i ubijenih sa Kosova i Metohije žele da se njihov status izjednači sa statusom drugih žrtava rata, rekao je predsednik tog udruženja Simo Spasić u razgovoru sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem.

Nestali sa KiM
Nestali sa KiM

Ministar Đorđević posetio je Spomen-sobu „Kosmetske žrtve“, gde se susreo sa članovima porodica nestalih i kidnapovanih. Na izloženim fotografijama u Spomen-sobi predstavljeno je 2.500 kidnapovanih i ubijenih civila sa KiM — Srba, Roma, Goranaca i Albanaca — koje su oteli i ubili pripadnici terorističke OVK.

„Tražimo da država pomogne porodicama žrtva. Najviše nas pogađa što u Briselu nema razgovora o kidnapovanim Srbima, nema odgovornosti komandanata OVK“, rekao je predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih sa KiM Simo Spasić.

Srbija će učiniti sve da oni koji su počinili zločine odgovaraju i napori na pomirenju budu nastavljeni, rekao je ministar Zoran Đorđević. „Postavka je opomena svima i svojevrsno sećanje na postradale, koje, osim porodica, poštuje i država Srbija, koja će učiniti sve da oni koji su počinili zločine odgovaraju, a da, uporedo sa tim, budu nastavljeni napori na pomirenju naroda na ovim prostorima“, zaključio je ministar odbrane.

Izvor: SPUTNIK

 

Vezane vijesti:

Obilježen Međunarodni dan nestalih Srba sa Kosmeta

I dalje bez traga 2.500 Srba

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: