fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U Zagrebu služena misa za Antu Pavelića

U bazilici Srca Isusova u centru Zagreba održana je misa zadušnica za Antu Pavelića, ustaškog poglavnika odgovornog za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Misa zadušnica Anti Paveliću - Foto: Index.hr
Misa zadušnica Anti PavelićuFoto: Index.hr

Oko 100 ljudi, mahom starijih muškaraca, slušalo je propovijed tokom koje je u dva navrata istaknuto da je riječ o misi zadušnici za Pavelića, prenosi nedjeljnik Novosti.

Poštovaoci Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ i Pavelića, koji je na jučerašnji dan prije 60 godina umro u Madridu, daleko od ruke pravde, po završetku mise dijelili su kalendare sa citatima ustaškog poglavnika i ustaškim i domobranskim simbolima, a novu, 2020. godinu čestitali su uz pozdrav „Za dom spremni“.

Poziv na jučerašnju „spomen misu povodom 60 godina vječne selidbe duše poglavnika dr. Ante Pavelića“ ranije je preko društvenih mreža uputilo udruženje Hrvatski domobran Zagreb. U pozivu na misu je pisalo „neka mu je duša u vječnom miru među anđelima“.

Riječ je o jednoj od podružnica Udruženja hrvatskih domobrana, koja izdaje istoimeni list u kojem se otvoreno slavi ustaški pokret i NDH i negiraju razmjere počinjenih zločina.

Izlaženje tog lista već godinama finansira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Izvor: RTRS

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: