fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

U ponedjeljak predavanje prof. dr Miloša Kovića u 15 gradova širom Srpske!

Granična policija BiH je na prelazu Vardište 12. marta zabranila ulazak u BiH profesoru doktoru Milošu Koviću, uz obrazloženje da „predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH“. Njegova riječ ipak prelazi Drinu, glasnije nego ikada.
Miloš Ković; FOTO: Jadovno 1941.

Niz patriotskih organizacija i pojedinaca širom Republike Srpske u ponedjeljak 28. marta organizuje onlajn predavanje profesora Kovića. Predavanje će biti održano u salama, amfiteatrima, kulturnim centrima i drugim lokacijama u 15 gradova, od Banja Luke do Trebinja.

Riječ cijenjenog intelektualca i profesora na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu tako će svi zainteresovani moći čuti u prenosu uživo, na jedinstvenom događaju koji je ujedinio Srpsku.

„Kao potomci naroda koji je uvijek iznad svega stavljao slobodu, smatramo da je naša dužnost da se usprotivimo suludom uvođenju delikta mišljenja kao osnova za ovakvu neodrživu odluku“, kažu organizatori.

Oni ujedno pozivaju sve zainteresovane da posjete predavanje, poslušaju riječi koje bezbjednosne agencije BiH pokušavaju zabraniti, pošalju poruku podrške profesoru Koviću i poruku jedinstva svima koji vjeruju da ovakva odluka može iz Republike Srpske izbrisati jednog od najvećih istoričara današnjice.

„Profesor Ković je u Republici Srpskoj svoj na svome i nikakav komad papira to ne može promijeniti. Hajde da to zajedno pokažemo“, poručuju organizatori.

U Banjaluci će predavanje biti održano u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske sa početkom u 18 časova.

Izvor:

Srbsko sabranje Baštionik
Ivana F. Jukića bb, 78000 Banjaluka, Republika Srpska
TC „Vidović“ (lokal br. 9)
Tel/faks: +387 51 211 802
Mob: + 387 65 526 873, + 387 65 663 124

Adrese elektronske pošte:
srbsko.sabranje.bastionik@gmail.com  info@bastionik.org


Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: