U ponedeljak u Beogradu otvaranje izložbe: A Bog samo ćuti i gleda

Datum objave: nedelja, 23 oktobra, 2016
Veličina slova: A- A+

Svečano otvaranje izložbe biće u ponedeljak 24. oktobra 2016. godine u 18 časova u izložbenom holu Narodne banke Srbije, Nemanjina 17, Beograd. U okviru izložbe održaće se i promocija istoimene knjige autora Dušana Jelića. Izložba će biti otvorena do 26. oktobra a može da se pogleda od 10 do 18 časova.

Pozivnica
Pozivnica

Izložbu, promociju knjige i video-prezentaciju o Bilogori organizuje Zavičajno udruženje „Bilogora“sa sedištem u Beogradu, a u saradnji sa Narodnom bankom Srbije i Savezom Srba iz regiona.

Događaj je deo šire manifestacije posvećene 25. godišnjici egzodusa sa Bilogore.
Autor izložbe je likovni pedagog, slikar i koautor udžbenika za likovni odgoj u Republici Srpskoj, Milan Dijaković, koji živi i radi u Grockoj, a rođen je u selu Mala Trešnjevica na Bilogori.

Izložbu će otvoriti prof. Staniša Lalić poreklom iz bilogorskog sela Velika Dapčevica, sada u Pančevu, uz učešće još nekoliko govornika.

Autor knjige je prof. Dušan Jelić poreklom sa Bilogore iz sela Mala Barna, sada u Novom Sadu, a promociju će voditi prof. dr Slobodan Pokrajac, takođe poreklom sa Bilogore iz sela Donja Kovačica, redovni profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Autor prezentacije, urednik knjige, autor više eksponata izložbe i organizator manifestacije je Ranko Radelić, rođen u bilogorskom selu Pupelica, živi u Glibovcu kod Smederevske Palanke.

Izvor: BILOGORA


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top