fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

„ТУШЕВИ – ПРСКАЛИЦЕ“ РАЗБЈЕСНИЛИ ИЗРАЕЛЦЕ

Тушеви за расхлађивање туриста у Аушвицу

Тушеви за расхлађивање туриста у Аушвицу

Туристи из Израела неугодно су били изненађени када су на их на уласку у некадашљи нацистички логор Аушвиц дочекали тушеви – прскалице, jер их jе то асоцирало на гасне коморе у коjима су убиjани Јевреjи.

Руководство музеjа коjе се брине о поставци логора обjашњава да су „прскалице“ постављене да би се туристи расхладили, jер ових дана врућине у Пољскоj достижу 37 степени Целзиjуса.

Туристи, међутим, упозораваjу да су тушеви подсjетник на стравичне нацистичке злочине, посебно за стариjе посjетиоце коjе jе оваj потез управе Музеjа jако разљутио.

Ако желите да расхладити људе, нађите друго рjешење. Ниjе било угодно видjети те тушеве – прскалице, жале се туристи.

„Прскалице су постављене на мjесту гдjе нема хлада, а гдjе понекад морате дуго стаjати у реду jер на хиљаде људи свакодневно посjећуjе Музеj“ – наводе из Музеjа.

Они обjашњаваjу да „прскалице“ уклоне сваки пут када температуре падну и напомињу да их чуди поређење „прскалица“ са нацистичким гасним коморама, „jер jе `Циклон Б` убациван у коморе на други начин – кроз рупе у зиду“.

Нацисти су своjе жртве затварали у гасне коморе уз изговор да „иду на групно туширање“. Са стропова су висили лажни тушеви,а када би затворили врата, у комору би пустили смртоносни гас.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Жарко Јанковић: ЧУВАРИ АУШВИЦА – Jadovno 1941.

НЕКАДАШЊИ ЧУВАР ИЗ АУШВИЦА СПОСОБАН ЗА СУЂЕЊЕ …

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА О АУШВИЦУ – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: