Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Tribina OD JADOVNA DO JASENOVCA, Ljubljana 22. april 2010.

Srpsko društvo Zadužbina

Poštovana braćo i sestre,
Srpsko društvo Zadužbina Vas poziva na tribinu OD JADOVNA DO JASENOVCA, koja će se održati u Ljubljani, u četvrtak, 22. aprila sa početkom u 19 časova, u sali Poslovnog centra Slovenijales, Dunajska c. 22

Specijalni gosti:

* Milan Bastašić – autor knjige „Bilogora i Grubišno Polje 1941-1991“  i jedan od retkih koji su  preživeli logor Jasenovac
* Đuro Zatezalo – autor knjige „Jadovno-kompleks ustaških logora 1941“
* Svetozar Livada – autor knjige „Etničko čišćenje-ozakonjeni zločin stoljeća“
* Dušan Bastašić – osnivač udruženja „Jadovno 1941“

Na samoj tribini ćete imati priliku da čujete svedočenje osobe koja je preživela logor Jasenovac, da više saznate o njegovoj preteči, o logoru Jadovno, da pogledate dokumentarni film o Jadovnu, kao i da čujete živo svedočenje o stradanju našeg naroda na prostorima današnje teritorije zemlje Hrvatske iz više uglova i od više autora mnogobrojnih knjiga koje se bave tematikom stradanja našeg srpskog naroda na pomenutim prostorima. Odlična prilika da saznate na koji način je vršeno etničko čišćenje, kao i kako se u zadnjih sto godina promenila struktura stanovništva na prostorima gde je vekovima živeo pravoslavni srpski narod.

Potrudimo se svi da makar svojim prisustvom na ovoj tribini ne dozvolimo da sećanje na našu postradalu braću, decu, majke i očeve naše, kao i pradedove izbledi, jer i njihova krv teče našim venama a njihov vapaj je sve veći što ih više zaboravljamo!

ULAZ SLOBODAN!

http://www.sd-zaduzbina.com/

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: