fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Травањска обљетница

У садашњој еуропској Хрватској,

као датума проглашења NDH постало је уобичајена, иако још неформална свечаност.

Тзв „леви антифашисти“, који су у неофашистичкој средини само декорација за приказивање у медијима, и интересна група за покретање свих регионалних акција против јачања „српског фашизма“, обавезно осуде појаве обележавања „десетотравањске пригоде“ и појео вук магарца до следеће године, када ће сама манифестација бити видно израженија!

Део RKC душобрижника, обавезно нагласи елементе „тешког стања у домовини под великосрпском чизмом“ до тог повиестног чина, тиме свесно правдајући учешће својих претходника у геноциду над Србима, Жидовима и Ромима!

Још док је трајао геноцид у NDH, почели су британски покварењаци да подржавају намерно оспоравање истог, од стране хрватских министара у југословенској влади у Лондону, упркос поднетих материјалних доказа СПЦ о томе!

Од победе над фашизмом у свету, далеке 1945.године, плански и злонамерно стварана је слика о „немогућим условима“ за заједнички суживот, у заједничкој држави Југославији!

Користећи прокламовану догму о „гвозденој завеси“ и „земљама демократије“, почели су најпре пропагандисти у хрватској емиграцији а потом и римокатолички свештеници у „Гласу концила“ у Загребу, да пласирају већ постојећу тезу о „великосрпској хегемонији“,тако свесно надограђујући предратни договор из сремскомитровачке казнионе (усташко-комунистички пакт) о заједничком рушењу Југославије.

Само, сада су кроатокомунисти као власт мучили бригу како да сакрију те намере од српског народа, јер је страшни учинак геноцида у некадашњој NDH увелико отежавао ту работу!

Измишљале су се разне форме за „иживљавање неиживљених народа“ у Југославији, разуме се увек на српску штету, али комунисти су тврдили да су се Срби „национално иживели“ чак и на тобожњу штету неких који ни народ нису смели да буду, у краљевини Југославији!

Полако али сигурно, стварана је антисрпска платформа, која ће отворено деловати када то кажу саветници из сенке у далеком Лондону, Бечу, Бону и Бриселу.

Тзв „српску елиту“ која је лутала у магли демократије, упорно тражећи најмањи заједнички именитељ суживота са Хрватима и Словенцима, наседајући притом на неостварени југословенски мит у условима посткомунистичке стварности, вешто се усмеравало на двојац Пашић-Карађорђевић, као дежурне кривце за све што се издогађало српском народу у два светска рата!

Посредством Ватикана, демократска Европа прихватила је тезу о „хрватским антикомунисти чким борцима“, како су у усташким емигрантским листовима почели називати фашистичке припаднике NDH, притом увек износећи податак да су већину партизана у Хрватској чинили Срби, али увек прешућујући податак да су партијско руководство чинили већински Хрвати, као и најуже руководство НОП!

Тако се намерно стварао стереотип о „демократским угњетеним Хрватима“, које силом у покорности држе ти прљави комунистички Срби!

Та је прича о „угњетеним“ Хрватима вешто уклапана у заједничку причу о „угњетавању“ католичких народа у бившем Совјетском савезу, као припрема за будућу заједничку акцију Ватикана и НАТО, када се стекну услови за њихову „демократизацију“!

Тај стереотип, увек је истицан у хрватској емигрантској штампи, када би хрватско и словеначко руководство покретало иницијативу за даљње одумирање државе Југославије, као „великосрпске хегемоније“!

Иако су Срби били конститутивни народ у републици Хрватској, систематски су губили своја национална обележја, почевши од системског прогона остатака СПЦ који узалуд покушавају да санирају учинак католичке акције прекрштавања у NDH и системске пљачке добара СПЦ, што кроатокомунисти настављају, притом користећи одрођене Србе који сада као наводни комунисти воде борбу против религије, тог „опијума за народ“!

Притом не смеју ни да такну RKC јер је она светска црква, како је говорио Владимир Бакарић (пореклом Kupferstein!), први човек хрватских комуниста!

Сви службени натписи у Хрватској били су само на латиници, да се Хрвати не би осетили угњетеним, говорили су кроатокомунисти, притом не бринући о угњетености Срба као конститутивног народа, чији су министри за ту тврдњу зарадили летовање на острву Голи!

Већ шездесетих година прошлог века, почеће исписивање парола „ŽAP“ (živio Ante Pavelić!) сваког „десетог травња“, да би се наставила прича о економској експлоатацији туристичког прихода,чувеном кованицом „Хрватска ради, Београд се гради“!

То, што је туризам одлуком југословенског врха проглашен за стратешку привредну грану, те су тако Словенија и Хрватска, а нешто мало и Црна Гора, остваривале девизну зараду током лета на Јадрану, а цела заједничка држава производила храну, пиће и све услужне производе, и то по динарским ценама, није нико смео да помене, нарочито не Срби, када би на крају године вршили обрачун и деобу остварених прихода, на савезном нивоу!

Кад поче крвави распад заједничке државе, све западне медијске агенције и ТВ оркестрирано прогласише Србе за „геноцидан“ народ, тако заправо спречавајући покретање истине о хрватском геноциду над Србима почињеном у NDH, што је неминован процес!

Пошто су и NАТО и земље ЕU плански починили злочин над Србима током грађанског рата у Хрватској и БиХ, а нарочито током злочиначке операције „Милосрдни анђео“, после пето октобарских промена „спонтано“ је покренута иницијатива да проевропски Срби сами доказују „неопходност извршења“ тога злочина над Србима, како би се исти напокон „демократизовали“! Булумента сорошевских НВО, као „истражни органи цивилног друштва“ системски подмеће „доказе о српским злочинима“, присиљавајући правосудне органе да воде у недоглед процесе о „српском геноциду“, да се Бриселу докаже послушност!

Зато данас крајње цинично звучи, када београдски званичници покушавају да исходе у Бриселу евентуалну осуду отвореног неоусташког дивљања над остатком српског народа у Хрватској, иако и сами знају да то дивљање почиње подршком Ватикана, ЕU и NАТО, као чланова удруженог злочиначког подухвата над српским народом, који ипак још упорно преживљава!

Најновија хистерична реакција бриселских челника, о наводној „руској опасности на Балкану“, јер православни народи увиђају да је иницијатива Русије за јачање међународног права у борби против ИД, као производа банкарско-неоколонијалне клике у Лондону и Вашингтону, почетак и њиховог усправљања, да најзад сами одлучују о својој судбини!

Српски народ у Хрватској, као остатак остатака, нажалост и даље чека, изложен прогону и затирању, а наводна матица не сме ни да зуцне истину о континуитету злочина, јер пут у „светлу проеуропску будућност нема алтернативу“, али процес покатоличавања Срба има! Као ретко који народ, Срби имају горко искуство са односом верских конвертита према свом изворном народу, а историја је учитељица живота!

Аутор: Владимир Фролов

_______________________________________________

Обљетница – наводни хрватски израз за годишњицу!

Извор: Фонд Стратешке Културе

Везане вијести:

Владимир Фролов: „Српска побуна“ – хрватска августовска лаж …

Ватикански „геометри“ | Јадовно 1941.

Доња Градина – раседлавање хрватске „истине“ | Јадовно 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: