Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Teslin karavan oduševio đake

Mobilna učionica kompanije „Samsung“. Projekat u čast našeg velikog naučnika

Tesla

TESLIN karavan obišao je ove nedelje osnovce iz škola „Avram Mrazović“ i „Branko Radičević“ u Somboru, kao i osnovce iz škola „Jovan Jovanović Zmaj“ i „10. oktobar“ u Subotici. Oko 250 dece iz ova dva grada je bilo u prilici da se upoznaju sa stvaralaštvom i idejama Nikole Tesle uz pomoć „Samsungove“ mobilne učionice. Kako bi se osnovcima četvrtog razreda na najbolji način približila tema, osmišljena su interaktivna predavanja uz aktivno učešće mališana u demonstracijama nekih od Teslinih eksperimenata. Osnovcima u Somboru i Subotici najveće interesovanje je izazvao ogled sa obrtanjem bakarnog jajeta, prilikom čega im je objašnjen princip obrtnog magnetskog polja i indukcionog motora.

– Deca su oduševljena. Koncept je odličan, prilagođen uzrastu i đaci se na pravi način i u pravo vreme uvode u svet nauke i istraživanja. Ovo je model aktivnog učenja uz pomoć novih digitalnih tehnologija i trebalo bi da ga ima mnogo više u našoj obrazovnoj praksi. Čuli su za Nikolu Teslu, ali sada imaju jasniju sliku o tome ko je on zapravo i koliki je njegov značaj za celokupno čovečanstvo. Deci bi trebalo da se upravo kroz ovakav savremeni oblik nastave približi stvaralaštvo svih naših velikana. Ovo je još jedan od načina da ih dodatno motivišemo, da veruju u sebe i svoje ideje – naglasila je Ljiljana Pendžić, učiteljica iz subotičke osnovne škole „10. oktobar“.

Projekat „Budi kao Tesla“ pokrenula je kompanija „Samsung“ u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje je ova kompanija inicirala u okviru obeležavanja 160 godina od rođenja slavnog naučnika.

ŠIROM SRBIJE

TOKOM decembra i januara, Teslin karavan mogu da očekuju osnovci širom Srbije. Maršruta Teslinog karavana za mesec decembar: Vršac 21.12, Novi Sad 22.12, Požarevac 23.12, Beograd 24.12, Valjevo 25.12, Kragujevac 28.12, Kraljevo 29. 12, Niš 30.12.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: