fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Svijet treba da sazna istinu o srpskim stradanjima

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne smatra da Srbi ne koriste dovoljno odnose sa Jevrejima koji mogu da pomognu u tome da svijet sazna za stradanja Srba u Prvom i Drugom svjetskom ratu, ali i u posljednjem ratu u BiH.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne
Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne

Livne, koji je i senator Republike Srpske, kaže da je loše to što Srbi misle da svijet zna za njihova stradanja i da ne moraju raditi na tome da se sazna istina.

On je kao primjer naveo da su u Holivudu u posljednje vrijeme snimljena tri – četiri velika filma o ratu u BiH i da se ni u jednom ne mogu vidjeti srpska stradanja, već su Srbi prikazani kao „loši momci“ za razliku od Hrvata i Bošnjaka koji su investirali u takvu sliku.

Livne je za „Večernje novosti“ rekao da samo Rusi i Jevreji znaju šta je istina o srpskim stradanjima jer imaju zajedničku istoriju stradanja.

Podsjećajući na tradicionalno dobre odnose između Srba i Jevreja, Livne je istakao da to Srbi nikada nisu iskoristili, kao ni činjenicu da su u dva svjetska rata bili važan saveznik Rusije, SAD, Francuske i Engleske u borbi protiv Njemačke, Italije i Austrougarske.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Arie Livne: Bezobrazan napad na sve vrijednosti jednog naroda

LIVNE: NE UPOTREBLjAVAJTE NEUTEMLjENO POJAM HOLOKAUST!

RTRS-INTERVJU: ARIE LIVNE

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: