fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Suočavanje s prošlošću i „BESPUĆA POVIJESNE (NEO)ZBILjNOSTI“

U Jasenovcu ploča sa ustaškim pozdravom Foto: Novosti.rs
U Jasenovcu ploča sa ustaškim pozdravom Foto: Novosti.rs

Da bi opravdali svoju nesposobnost i neznanje u vođenju države i prikrili ovisnost o profašističkim i neoustaškim obožavaocima, odlučili su se“suočiti s prošlošću“ i obračunati sa svim totalitarnim, odnosno nedemokratskim sistemima.

Sljedbenici velikog vođe, kojim se malo ponose a malo ga se odriču, predvođeni evropski uljuđenim predsjednikom Andrejem Plenkovićem, odlučili su se  neozbiljno i neodgovorno poigrati s „bespućima povijesnih zbiljnosti“. Nakon što su u saradnji s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović iselili bistu Josipa Broza Tita s Pantovčaka, s Tomislavom Karamarkom polomili zube na registru izdajnika i  izbacivanju antifašizma iz Ustava Republike Hrvatske, sada otvaraju arhive, ne znajući što bi s lustracijom a posebno kako opravdati desničarske i profašističke ispade svojih vjernih obožavaoca-glasača.

Da bi opravdali svoju nesposobnost i neznanje u vođenju države i prikrili ovisnost o profašističkim i neoustaškim obožavateljima, odlučili su se „suočiti s prošlošću“ i obračunati sa svim totalitarnima, odnosno nedemokratskim sistemima. Kako nisu u stanju izreći ni jednu jedinu riječ osude zločinačkog ustaškog režima, pronašli su jednostavnu formu. Uz pomoć svoje, ugovorima s Vatikanom, uhljebljene kaptolske braće po oružju, izjednačiti fašizam, nacizam, zločinačku NDH s komunizmom, potom komunizam sa zločinom i jednostavnom matematičkom operacijom izjednačiti nacifašizam s „komunizmom“.

Siroti i „polupismeni“ autori ove manipulacije prvo moraju znati da je grubi istorijski falsifikat upotreba riječi komunizam za razdoblje od 1945.-1990. godine. Komunizam kao društveno-ekonomski i politički sistem nikada nije postojao u ni jednoj zemlji svijeta. U zemljama istočnog bloka bile su na vlasti partije koje su imale u svom nazivu  „komunistička“, ali to se ne može poistovjećivati s društvenim uređenjem.

Po toj logici bi Republika Hrvatska u vrijeme vladavine HDZ trebala biti  tretirana kao demokratska država. No, svakodnevno svjedočimo da ta stranka s demokracijom nema blage veze, naprotiv suprotno.

Nametanje suočavanja s totalitarnim sistemima  ukazuje da će u iste morati uvrstiti i režim HDZ-a  na čelu s Franjom Tuđmanom. Režim u kojem je glavnu riječ vodila ekstremna emigracija, u kojem je provođeno humano preseljenje, ugrožavana osnovna ljudska prava, olako se prelazilo preko ubojstava, istjerivalo iz stanova, izbacivalo s posla radi nečistih krvnih zrnaca, dijelila susjedna država, ratovalo na teritoriju druge suverene države, imenovalo za ambasadore i dijelila odlikovanja i saborski mandati ustaškim funkcionerima. Režim koji je putem pretvorbe i privatizacije opljačkao vlastiti narod, dok je njegova mladost ginula u obrani Domovine. I doživjeli smo da  ta stranka, protiv koje se vodi sudski postupak, jer je osumnjičena kao organizirana zločinačka organizacija, želi se suočiti i obračunati se s prošlošću.

Narod bi rekao „Tko o čemu kurva o poštenju“. Andrej Plenković mora znati da su se njegovi istomišljenici već debelo obračunali s prošlošću. Nakon što su Tita proglasili zločincem, izmišljaju komunizam, prijete lustracijama, eto stigli su pripremiti obračun s „komunističkim obilježjima“ zvijezdom petokrakom, pozdravom “ Smrt fašizmu-sloboda narodu“ itd. Postavlja se pitanje kada bi zabranio antifašističke simbole, s ciljem opravdanja zabrane fašističkih i ustaških, kako bi pravdao korištenje krsta nakon krstaških ratova pod kojim su u istoriji učinjeni stravični zločini, a pred kojim se on i njegovi saradnici često pojavljuju u javnosti.

Cilj je izbrisati istoriju, zabraniti rad udruženjima koje baštine slavne tradicije NOB-e i postupno rehabilitovati NDH, njezine zločine, tolerisati i ekstremno desničarenje i neoustašluk.

Ipak vjerujemo da ta komedija neće dugo trajati, jer će gospodin Plenković i njegova družina dobiti po prstima od svojih poslodavaca iz Evrope i to, vidi čuda, od onih kojih su potomci osovine nacifašističkog poretka (Njemačka, Italija …) Poruka Amerikanaca, povodom nedavnog marša crnokošuljaša u Zagrebu, jasna je i nedvojbena. Gospodine Plenkoviću, iz poruke je jasno da ne možete pljuvati po partizanskim žrtvama i sudionicima NOB-e jer su oni pod Titovim vodstvom bili saveznici pobjedničke antifašističke koalicije. Taj je marš trebalo zabraniti, zastavu SAD ukloniti iz te zlokobne povorke, a na uzvikivanje pozdrava „za dom spremni“ marš prekinuti. To zna svaki policajac i obrazovani pripadnik službi Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, pod firmom demokratije, aktualna vlast je izabrala sramoćenje Hrvatske i to ne prvi put.

Nazdravlje!

Plenković i njegovi pajdaši zanemarili su činjenicu da se ne može biti vjerni sluga i tolerisati ugrožavanje temeljnih demokratskih vrijednosti vlastitih gospodara. Antifašizam jest temeljna civilizacijska tekovina svih demokratskih evropskih i svjetskih vrijednosti u koje se svakodnevno kune i hrvatska Vlada, okićena potomcima NDH-azije i desničarima svih boja.

Ostavite se ćorava posla. Ne možete istorijskim manipulacijama pokriti zlo koje ste od 1990. godine nanijeli građanima ove zemlje. Prestanite se okruživati falsifikatorima i prevarantima. Sabor nije mjesto za suradnju i razgovore s raznoraznim mangupima i osuđenim kriminalcima Okrenite se budućnosti, jer ćete se u manipulacijama utopiti. Poradite na jačanju ugleda ove zemlje kojeg ste srozali na dno dna.

Svadili ste nas sa susjedima. Šaljete neprimjerene poruke evropskim liderima, kojih ste istovremeno vjerne sluge. Predsjednica napada i omalovažava obavještajne službe, diplomatiju proglašava nesposobnom, ilegalno  putuje po svijetu, sudjeluje na protokolarno ponižavajućim državnim susretima, daje obećanja i potpisuje dogovore koji nisu u njenoj domeni rada.

Ako gospodin Plenković ne zna kako se početi suočavati s prošlošću ne bi bilo loše da, dok bude čekao rezultate rada tog smiješnog povjerenstva, na primjer, ode na Tjentište i pokloni se sjenama 4105 poginulih partizanskih boraca iz Republike Hrvatske, od kojih su 2920 bili iz Dalmacije (mladost od koje je oko 67% mlađih od 20 godina, izginula u 30 dana krvavih borbi u V. neprijateljskoj ofenzivi).

I na kraju pitanje.

Kako će i na temelju odluka kojih povjerenstava ukinuti zvijezdu petokraku sa zastava SAD, Evropske unije, savezničke avijacije iz Drugog svjetskog rata, ili pak proizvoda poput Haineken piva?

Izvor:

Savez antifašističkih boraca i antifašista RH

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: