fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Subnor: Zatvorite „Poglavnika“!

suveniri_pavelic.jpg
SKANDALOZNO!… Suveniri iz kafića „Poglavnik“

English

ŠIROKI BRIJEG – Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata BiH zatražio je od nadležnih da zatvore kafić u Širokom Brijegu i kazne njegovog vlasnika, jer lokal već godinama nosi ime ustaškog zlikovca i poglavnika tzv. Nezavisne države Hrvatske Ante Pavelića!

Ističući da je skandalozno da u zemlji koja pokušava da postane punopravni član Evropske unije postoji ugostiteljski objekat u kojem se javno propagira fašizam i veliča lik i delo osvedočenog ratnog zločinca, član Upravnog odbora Subnora BiH Omer Maslo za Press RS kaže da od nadležnih institucija očekuje hitnu reakciju i najoštrije kažnjavanje vlasnika ovog sramnog lokala.

„Našoj javnosti odavno je poznato da u centru Širokog Brijega već godinama radi kafana „Poglavnik“ na čijem se ulazu nalazi slika Ante Pavelića. Iako se vrlo dobro zna ko je vlasnik tog lokala, da taj čovjek već godinama proizvodi crno vino koje takođe nosi „titulu“ tog ustaškog zlikovca, neverovatno je da vlasti još uvek nisu ništa učinile da se ova kafana srama konačno zatvori, a njen vlasnik pozove na krivičnu odgovornost zbog sejanja verske i nacionalne mržnje“ – kaže ogorčeni Maslo.

On je dodao da ovaj neverovatni primer iz Širokog Brijega predstavlja najbolji dokaz o neophodnosti što hitnijeg donošenja zakona kojim će u BiH biti zabranjeno propagiranje fašističkih ideologija i simbola.

Press RS juče je pokušao da stupi u kontakt s vlasnikom kafića „Poglavnik“ Božom Pinjuhom, da bi od njega saznao zašto je kafanu nazvao po ustaškom vođi, ali se on nije javljao na brojne telefonske pozive.

Izvor: PRESS – R.Srpska – 12. januar 2011.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: