fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Studija utvrdila da je Hitler definitivno umro 1945. godine u Berlinu

Adolf Hitler definitivno je umro 1945. u Berlinu, bez sumnje pod dejstvom cijanida

AP Photo
AP Photo

Pariz – Adolf Hitler definitivno je umro 1945. u Berlinu, bez sumnje pod dejstvom cijanida, ali takođe i od metka, proizilazi iz nalaza francuskih istražitelja koji su ispitali fragmente njegovih zuba i lobanje sačuvanih u Moskvi.

„Njegovi zubi su autentični, nema nikakve moguće sumnje. Naša studija dokazuje da je Hitler sigurno umro 1945. godine“, rekao je za Frans pres profesor Filip Šarlije.

Studija urađena zajedno s drugim istražiteljima objavljena je juče u naučnom časopisu „Juropian džurnal of internal medisin“ (European Journal of Internal Medicine).

Analiza uzoraka uzetih sa Hitlerovih zuba i njegovih brojnih proteza pokazuju da su bele naslage zaista kamenac i da nema tragova mesa s obzirom da je Hitler bio vegetarijanac, rekao je isti izvor.

Sa ovim otkrićem, o kome je krajem marta govreno u dokumentarcu televizije „Frans dva“, mogu da se prekinu sve teorije zavere o tome da je Hitler preživeo, rekao je Šarlije i dodao da Hitler nije pobegao u Argentinu u podmornici niti je u skrivenoj bazi u Antarktiku ili na skrivenoj strani Meseca.

Ruska tajna služba FSB i arhive ruske države dozvolili su timu naučnika da ispitaju Hitlerove kosti, prvi put od 1946. godine, rekao je taj naučnik.

Francuski tim mogao je da ispita delove lobanje za koju je rečeno da je Hitlerova, koja pokazuje rupu na levoj strani koja izgleda da je izazvana metkom. Međutim, naučnicima nije dozvojeno da uzimaju uzorke tog dela lobanje.

Kako izgleda, morfologija je potpuno uporediva s rendgenskim snimcima Hitlerove lobanje koji datiraju godinu dana pre njegove smrti, rekao je taj naučnik.

Ova studija podupire opšte prihvaćenu verziju da je Hilter umro 30. aprila 1945. u svom berlinskom bunkeru sa svojom partnerkom Evom Braun, ali, takođe, unosi nove elemente o uzroku njegove smrti, rekao je Filip Šarlije.

„Nismo znali da li je upotrebio pilulu cijanida da se ubije ili je pucao sebi u glavu. Kako izgleda, uradio je obe stvari“, rekaoje on.

Ispitivanjem zuba nije pronađeno prisustvo baruta, što isključuje pucanje revolverom u usta, i više izgleda da se radi o pucnju u vrat ili u slepoočnicu. Istovremeno, plavičaste naslage primećene na protezama bi mogle da budu povezane s hemijskom reakcijom između cijanida i metala proteze, rekao je taj istražitelj.

Doktor Šarlije, antropolog i specijalista sudske medicine, vršio ispitivanje autentičnosti srca engleskog kralja Ričarda Lavljeg Srca, i osporavanu autentifikaciju mumificirane glave francuskog kralja Anrija Četvrtog.

(Beta)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

CIA imala informacije da je Hitler viđen u Kolumbiji …

Adolf Hitler o srpskoj vojsci: Nemački vojnik je naučio da …

Ruski istoričar otkriva: Hitler se borio za dolar | Jadovno …

Zašto Hitler nije pokorio Švajcarsku? | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: