fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Stradala je prvo istina

O knjizi Dragana Vujičića „Srebrenički krug“ u Banjaluci

Dragan Vujičić
Dragan Vujičić

BANjALUKA – U Banjaluci je u nedelju predstavljena knjiga „Srebrenički krug“ novinara „Novosti“ Dragana Vujičića, u kojoj se kritički razmatra dokazni materijal u vezi sa ratnim dešavanjima u Srebrenici i oko nje u julu 1995.

– Kada sam otvorio taj ormar o Srebrenici, ispostavilo se da se radi o jednoj od najvećih manipulacija istinom na koju sam naišao u svom radu. U Srebrenici je najpre poginula istina, potom su postradali Bošnjaci i Srbi, a danas strada ceo svet – rekao je Vujičić (na slici levo).

Prema njegovim rečima, u kvalifikacijama dešavanja u Srebrenici radi se o manipulaciji brojkama, ali i istinom i sudbinama stradalih.

– Prvi put je o podacima o broju streljanih govorila tadašnji američki državni sekretar Madlen Olbrajt u Generalnoj skupštini UN 10. avgusta 1995. godine tvrdeći da su špijunski sateliti zabeležili sedam do osam hiljada pobijenih, a tek 2007. godine je priznato da ti snimci ne postoje – rekao je Vujičić.

ČEŠKI REDITELj SPREMA FILM

Češki reditelj Vaclav Dvoržak, koji priprema dokumentarni film o Srebrenici, rekao je da se radi na prevođenju ove knjige na češki jezik, kako bi se ona predstavila i u ovoj zemlji.

– Trudimo se da ljudima u Češkoj i Slovačkoj objasnimo šta se ovde dogodilo, a šta je propaganda, što se duguje srpskom narodu koji je žrtva propagande i rata – rekao je Dvoržak.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Promovisana knjiga „Srebrenički Krug“

Promovisana knjiga „Srebrenički krug“ Dragana Vujičića

Vujičić: U Srebrenici prvo stradala istina

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: