” Stepinac – duhovni vođa eliminacije Srba “

Datum objave: petak, 2 novembra, 2018
Objavljeno u Jasenovac
Veličina slova: A- A+

Kardinal Alojzije Stepinac bio je duhovni vođa eliminacije srpskog naroda u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, koja je bila najmračnija varijanta nacizma, rekao je Srni autor knjige “Pokušaj kanonizacije Alojzija Stepinca” Momčilo Diklić.

Alozije Stepinac - duhovni vođa antisrpstva youtube.com/Tuturutu
Alozije Stepinac – duhovni vođa antisrpstva
youtube.com/Tuturutu

Napomena redakcije portala Jadovno.srb.: Ovaj prilog je prvi put objavljen na našem portalu 6. juna 2016. godine.

Diklić, koji je je u sredu govorio na skupu u Beogradu posvećenom stradanju Srba na prostoru Hrvatske tokom prošlog veka, naveo je da postoje brojni dokazi o ulozi Stepinca u NDH, od kojih su neki dokumenti u Italiji i Engleskoj.

On je upitao da li pokušaj kanonizacije takvog čoveka kao što je Stepinac treba Hrvatima, ali i Vatikanu i ocenio da se u Hrvatskoj pokušava izvršiti revizija istorije u političke svrhe.

Prema njegovim rečima, to što se nedavno desilo u Evropskom parlamentu u vezi sa Stepincem ne može se nazvati incidentom jer svakog časa 20.000 do 30.000 ljudi digne ruku i nacistički pozdravlja. “Hrvati u tome imaju kontinuitet”, dodao je Diklić.

On je ukazao i na podatke objavljene 2012. godine u jednoj županiji o porastu broja katolika za 11 odsto, odnosno oko pola miliona ljudi, u periodu od 1991. do 2001. godine.

– Tu nije reč o prirodnom priraštaju, to je mehanički priraštaj. Neka se jedan broj i doselio sa strane u Hrvatsku, ali svakako je oko 200.000 onih koji su pokatoličeni Srbi – naveo je Diklić.

Popularizacija ustaštva

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac rekao je Srni da su se tokom mandata poslednje hrvatske vlade pojavile brojne knjige i dokumenti koji popularizuju ustaštvo.

– Najnoviji primer je roman “Crni kaput”, koji je napisala žena koja je sa svojim mužem bila jedan od najvećih krvnika u logoru Lora u Splitu – naveo je Štrbac.

Prema njegovim rečima, ta žena je sve te zločine iz Lore opisala i pripisala Srbima, kao da su ih oni počinili u Vukovaru. Mi u “Veritasu” i na ovakvim skupovima, poput današnjeg, trudimo se da našom istinom idemo protiv njihovih laži, rekao je Štrbac.

Naučni skup u Beogradu okupio je autore radova koji će biti štampani u zborniku broj 11 edicije “Građanski rat u Hrvatskoj 1991-1995”. Skup je održan povodom obeležavanja 75 godina od genocida nad Srbima u NDH i 25 godina od početka rata u Hrvatskoj.

Izvor: Vesti online

Vezane vijesti:

Stepinac u evropskom parlamentu | Jadovno 1941.

Borislav Komad: Stepinac i Nirnberg | Jadovno 1941.

Gordana Dostanić: Stepinac je briga Vatikana, a naša širenje …


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Jedan komentar za ” Stepinac – duhovni vođa eliminacije Srba “

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top