Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Старац везан за ограду и посут старим динарима

srna

Седамдесетпетогодишњи Србин коjи jе у уторак убиjен у Крстињи, у Хрватскоj, према посљедњим информациjама, пронађен jе завезан за ограду кућног степеништа и посут новчаницама jугословенских динара.

Хрватски медиjи раниjе су прениjели свjедочења очевидаца да jе мртвом старцу на глави била партизанска капа са звиjездом петокраком иако он ништа такво никада приjе ниjе носио, због чега се претпоставља да му jе ову капу на главу ставио убица.

Србин Момчило Шпановић пронађен jе у уторак, 17. априла, испред своjе куће у мjесту Крстиња у Хрватскоj, претучен на смрт и задављен, а хрватски медиjи оваj злочин, почињен на православни Васкрс, називаjу бизарним.

Директор „Веритаса“ Саво Штрбац рекао jе раниjе Срни да ово убиство спада у групу ритуалних убистава, чиjа сврха ниjе само убити човjека, него га понизити и свести на ниво животиње, као и послати поруку сународницима, комшиjама – Србима повратницима шта их чека ако би се вратили у предратно мjесто живљења.

Портпарол карловачке Полициjске управе рекла jе риjечком „Новом листу“ да више нема сумње да jе Шпановић убиjен.

Вjеруjе се да мотив убиства ниjе била финансиjска корист с обзиром на то да jе Шпановић живио од 780 куна (око 100 евра) пензиjе.

„Био jе повучен, али врло добар и поштен човjек. Ниjе се никад никоме замjерио, чак се никада ниjе ни напио“, рекла jе Шпановићева сестрична Анка Мартиновић, коjа jе прва посумњала да нешто ниjе у реду када се Шпановић ниjе код ње поjавио иако jе сваког дана долазио по ручак.

У српском селу Крстињи, коjе jе разорено у рату, живи само 17 људи, углавном стариjих од 70 година.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: