fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Stamenkovski: Srbi su prve žrtve terorizma u Evropi

Prag - Dvodnevna konferencija "Isti

Predsjednik Srpskog sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski rekao je da su Srbi prve žrtve terorizma u Evropi, a da su upravo zapadne države, koje su danas na meti radikalnih islamista, ćutale o njihovim uporištima u BiH.

„Danas, kada se Evropa suočava sa terorističkim napadima, solidarišući se sa nevinim žrtvama, podsećamo da su Srbi prve žrtve terorizma u Evropi, a da su upravo zapadne države koje su danas na meti radikalnih islamista, ćutale o njihovim uporištima u BiH. Savest Evrope ugašena je u Srebrenici!“, istakao je Stamenkovski, podsjetivši da je u BiH ratovao veliki broj pripadnika islamskih međunarodnih terorističkih organizacija.

Na dvodnevnoj konferenciji „Istina o Srebrenici“, koja je održana u Pragu u organiziciji češkog reditelja Vaclava Dvoržaka i Udruženja Prijatelji Srba sa Kosova i Metohije, on se posebno osvrnuo na medijsku manipulaciju uperenu protiv srpskog naroda i aktuelne pokušaje ukidanja samostalnosti Republike Srpske.

Stamenkovski je naglasio da je propaganda protiv Srba počela i prije 1995. godine, a da su Srbi u medijskom ratu unaprijed osuđeni za genocid, koji nisu počinili.

On je Srebrenicu nazvao krunom medijske manipulacije koja je bila potrebna da se Srbi proglase za jedine odgovorne krivce za ratove ne prostoru Balkana u prošloj deceniji.

„Na čelu najstrašnijeg propagandnog rata koji se vodio protiv Srba našla se američka agencija ‘Ruder i Fin’, čiji je direktor Džejms Harf za francuske medije izjavio da oni nisu plaćeni da morališu i proveravaju istinitost informacija“, podsjetio je Stamenkovski.

On je podsjetio i na stravičan primjer Dobrine Prodanović, Srpkinje iz Ratkovića kod Srebrenice, čijeg su dvadesetpetogodišnjeg sina zajedno sa još 1.260 Srba izmasakrirale horde Nasera Orića.

„Ispod fotografije na kojoj Dobrina drži lobanju Živana Prodanovića zapadni mediji napisali su: Muslimanka oplakuje sina koga su ubili Srbi!“, naveo je predsjednik Zavetnika.

Obraćajući se na konferenciji Stamenkovski je podsjetio i na nedavni pokušaj Velike Britanije da se u Savjetu bezbjednosti UN izglasa sramna Rezolucija o Srebrenici koji je spriječen odlukom Ruske Federacije da uloži veto.

„Nasrtaji na Republiku Srpsku, njenu samostalnost i nezavisnost tek predstoje. Mreže nevladinih organizacija plaćenih od zapadnih fondacija deluju u Srbiji i Republici Srpskoj sa istim zadatkom – proglasiti Republiku Srpsku za genocidnu tvorevinu, Srbe okriviti za zločine koje nisu počinili, baciti ih na kolena, onako kako nam je svojevremeno poručio nemački šef diplomatije Klaus Kinkel. Ali Srbija neće klečati dok ima ovakve prijatelje i podršku Ruske Federacije“, poručio je Stamenkovski.

On je zahvalio prijateljima iz Češke koji, kako je rekao, godinama svjedoče istinu o nepravdi učinjenoj nad srpskim narodom od Srebrenice do Kosova i Metohije.

Na konferenciji, koja je završena danas, učestovovali su i reditelj Vaclav Dvoržak, profesor Rajko Doleček, novinar Radim Paneka, advokat Goran Petronijević, predsjednik Instituta za istraživanje zločina nad Srbima u 20. vijeku Milivoje Ivanišević, novinar Dragan Vujičić, general Đorđe Trifunović.

Reditelj Vaclav Dvoržak najavio je snimanje filma „Istina o Srebrenici“ s ciljem da se međunarodnoj javnosti vjerodostojno predstave događaji iz rata na prostoru BiH tokom devedestih godina.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Zavetnici održali skup zahvalnosti ispred Ambasade Rusije!

ĐURIĆ: VJERUJEMO U VASKRS MORALNE I VITEŠKE SRBIJE

Prijetnje odmazdom bezbjednosnim agencijama BiH

Srebrenica, rezolucija, svrha

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: