Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Srpski liberalni savet“, saopštenje: Zahtev protiv „Glasa koncila“

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/kompleks_jadovno/glas-koncila.jpg

Zbog omalovažavanja žrtava logora Jasenovac i Jadovno, Srpski liberalni savet traži zabranu rasturanja julskog broja Glasa koncila (naslovna strana „Glasa koncila“ od 27. jula 2014.)

Srpski liberalni savet zahteva hitno donošenje rešenja o zabrani rasturanja „Glasa koncila“ broj 2092 od 27. jula 2014 na području Republike Srbije, zbog činjenice da se u njemu vrši nacističko-proustaška propaganda i omalovažavaju žrtve ustaških logora Jasenovac i Jadovno, pre svega Srbi, Jevreji i Romi.

U većem broju verskih objekata Rimokatoličke crkve na području Srbije (pre svega u Vojvodini) rastura se nedeljni list „Glas koncila“, organ Zagrebačke nadbiskupije. U broju 2092 tog lista od 27. 7. 2014 objavljen je intervju novinara Tomislava Vukovića sa ustaško-nacističkim propagandistom i kvaziistoričarem Mladenom Ivezićem, „Ideologijska i dnevnopolitička uloga jasenovačkog mita“. Suština tog nacističkog traktata je: u Jasenovcu je bilo „..najvjerovatnije oko 1000, umrlih od svih uzroka, najviše naravnom smrću…“. Isto tako, broj ustaških žrtava u Jadovnom je iz 50.000 – 80.000 sveden na najviše 500 (iako je imenom i prezimenom identifikovano preko 40.000 žrtava logora Jadovno – Pag).

S obzirom na izvor, nismo zaprepašteni bestijalnim nipodaštavanjem  stotina hiljada ustaških žrtava, pre svega žrtava „rasnog čišćenja“: Srba, Jevreja i Roma, ali i svih drugih antifašista ubijenih od najkrvavijih zločinaca na tlu Evrope i jedinih u svetu koji su imali čak i poseban dečiji logor. Zaprepašteni smo činjenicom, da takav list može da se rasrarčava na tlu Republike Srbije.

Skrećemo pažnju da je nedavno isti autor objavio nacistički traktat u obliku knjige „Titov Jasenovac“ (promociju su organizovali jezuiti u Zagrebu, u velikoj dvorani svoje rezidencije), pa se može očekivati rasparčavanje i te monstruozne nebuloze.

P.S. Zahtev je poslat medijima, nadležnim organima Srbije kao i ambasadama zemalja Rusije, Amerike i Evropske unije

 

Izvor: Srpski liberalni savet

Beograd, Uzun-Mirkova 3a

tel: 062 120 90 36

meil: sls.seobe@hotmail.com

Vezane vijesti:

Sve poznate ustaše prošle su kroz semeništa katoličke crkve, odakle su izašli sa kiptećom mržnjom prema Srbima

Visković: Ćirilicu progone HDZ i katolička crkva

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: