fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SRBIJA NE MOŽE DA PRIHVATI RIJEČ GENOCID

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da Srbija ne može da prihvati riječ genocid za ono što se dogodilo u Srebrenici, gdje je, kako kaže, bio strašan zločin koji niko ne spori, ali da je neprihvatljivo da se čitav narod okrivi kao kolektivni zločinac.

On kaže da Srbija ne može za ono što se dogodilo u Srebrenici da prihvati riječ genocid za narod Jasenovca, Jadovna, Bratunca, koji je stradao u „Bljesku“ i „Oluji“.

„Žrtve vređa kada reč genocid koristite kao političku pretnju, kao političku ucenu, kada čitavu jednu rezoluciju najvišeg organa planete zemlje, Saveta bezbednosti UN svodite na političku trgovinu“, rekao je Vulin.

On smatra da je najvažnije da Savjet bezbjednosti UN nije usvojio rezoluciju u kojoj se događaji u Srebrenici označavaju kao genocid.

Povodom usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj je osudio ono što se dogodilo u Srebrenici, Vulin je rekao da mu je žao je taj parlament donio jednostranu rezoluciju i što nije u stanju da se izdigne iznad stereotipa koji se stvara decenijama.

Vulin je rekao da mu je žao što Evropski parlament nije u stanju da pogleda istini u oči i možda čak formira komisiju sa Srbijom, Republikom Srpskom, BiH, da istraži šta se stvarno desilo u vezi s Srebrenicom, prenose beogradski mediji.

„Srbija poštuje žrtve i njen predsjednik Vlade je prvi lider u regionu koji je imao hrabrosti da kaže da ne da svoj narod koji nije genocidan, ali da to ne znači da se neće pokloniti na groblju drugog naroda“, rekao je Vulin.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

PISMO ANGLISTE BRITANSKOM AMBASADORU: VAŠA ZEMLjA NEMA MORALNO PRAVO…

REPUBLIKA SRPSKA I SRBIJA STOJE UJEDINjENE

Bratunac: Naša istina još čeka pravdu

Podrinje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: