fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SRBI PRETRPJELI GENOCIDE, A ŽRTVE REVIZIJE ISTORIJE

Posjeta zajedničke srpsko-francuske delegacije Jasenovcu

Posjeta zajedničke srpsko-francuske delegacije Jasenovcu


Srbi su danas postali žrtve revizije istorije, mada su u 20. vijeku pretrpjeli tri genocida za koje niko nije odgovarao, izjavio je u Jasenovcu Andrej Fajgelj, zamjenik predsjednika političke organizacije „Treća Srbija“ čije je sjedište u Novom Sadu.

„Da stvar bude još gora, Srbima je nametnuta stigma zločinaca i danas pred našim očima imamo reviziju istorije. Tako su Srbi optuženi za izazivanje Prvog svetskog rata, umanjuju nam se žrtve u Drugom svetskom ratu i slično“, istakao je Fajgelj, saopšteno je danas iz „Treće Srbije“.

Fajgelj je posjetio koncentracioni logor, u kojem tokom Drugog svjetskog rata stradalo više stotina hiljada ljudi, pretežno Srba, Jevreja i Roma, zajedno sa članovima Udruženja „Porodica i brak“ iz Francuske.

Generalni sekretar tog udruženja Gijom de Tjeloa rekao je da se Evropa mora vratiti svojim hrišćanskim korijenima i stoga je neophodno osuditi sve one koji su zloupotrebljavali Hrista zbog ideologije.

„Ne smijemo nikada dozvoliti relativizaciju zločina, ma gdje se on desio i ma ko ga počinio“, ocijenio je De Tjeloa.

Smisao posjete zajedničke srpsko-francuske delegacije Jasenovcu je borba protiv revizije istorije i njegovanje kulture sjećanja na sva zla koja su se dešavala, ne samo srpskom, nego i drugim narodima u Evropi i svijetu, navodi „Treća Srbija“.

Ova politička organizacija i francusko udruženje „Porodica i brak“ nedavno su sklopili sporazum o saradnji koji se zasniva upravo na borbi protiv revizije istorije u Evropi, kao i njegovanju kulture sjećanja na tragedije srpskog i drugih naroda.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Fajgelj: Samoporicanje je srpska boljka – Jadovno 1941.

Novi Sad: otvorena izložba Moje Jadovno – Jadovno 1941.

Govor direktora Kulturnog centra Novog Sada Andreja Fajgelja …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: