Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

SRAMOTA NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI: U Jasenovcu se igrao fudbal, bilo je zabava (VIDEO)

Datum objave: subota, 9 juna, 2018
Objavljeno u Video, Jasenovac
Veličina slova: A- A+

Igor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat “Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac”, gostovao je juče u emisiji “Bujica” na Z1TV

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Igor Vukić, proustaški revizionista, a koji je inače i advokat “Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac”, gostovao je juče u emisiji “Bujica” na Z1TV, gde se svim snagama trudio da opravda, umanji ili negira zločine ustaškog režima i NDH, a najveća sramota je izjava “anonimnog svedoka Jasenovca”, koji je rekao da se “nedeljom igrao fudbal i da su bile priređivane priredbe”, a kasnije je tu izjavu potvrdio i Vukić.

 Emisija je počela klasičnom jadikovkom hrvatskih ekstremista o tome kako “za vreme komunizma nije bilo moguće istraživati sve zločine iz II svetskog rata”. Oni ne žele da priznaju, a pitanje je da li će ikada hteti priznati, da je njihova veštački stvorena nacija branjena od strane komunzista, a u ime “bratstva i jedinstva”, te da su se ustaški zločini nad Srbima zapravo prikrivali.

Nastavak “Bujice” još više je pokazao koliko neodgovorno istupa na televizijama u ovoj zemlji EU ekstremista Igor Vukić.

On kaže da se u “samostalnoj” Hrvatskoj “uvrežila” brojka od 80.000 žrtava. To “uvrežiti” je najvažniji izvor lažne hrvatske “istorije”, a Vukić je demantovao i tu brojku, pozivajući se na njemu znane popise, navodeći i da “mnogi od umrlih nisu ni stradali u Jasenovcu”.

Kako su ustaše, koje su se takmičile u brzini klanja Srba za jednu noć, stigle da popišu sve žrtve, to Vukić nije objasnio.

U tim “takmičenjima” učestvovali su i katolički sveštenici, te je poznato svedočenje ,”najkrvavijeg ustaše u Jasenovcu” Žileta Friganovića, koji je rekao da je u jednom “takmičenju” pobedio franciskanac Pero Brzica, koji je zaklao 1.360 ljudi Srbosjekom za samo jednu noć!

Posle toga, Vukić i voditelj Velimir Bujanec napali su Milorada Pupovca, prestavnika preostalih obespravljenih Srba u Hrvatskoj, ismevajući njegov govor u Saboru o Vukićevom negiranju Jasenovca, pa su između Pupovčevih reči ubacivane montažom reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kome su ustaše pobile celu porodicu za vreme II svetskog rata.

U drugom delu emisije, prikazana su “svedočenja” dvojice anonimnih ljudi, koji tvrde da su bili deca u Jasenovcu, te da nisu videli zločine čuvara, a jedan od njih je izjavio da su se tokom nedelje izvodile priredbe u logoru, da se igrao fudbal, šah i druge “zabave”. To da se “nedeljom igrao fudbal u Jasenovcu”, rekao je i Vukić u “Bujici” posle ovog skandaloznog “svedočenja”.

Za kraj, treba govoriti jezikom istorijskih činjenica, a najbolji izvor za Jasenovac je istraživanje Vladimira Dedijera, koji je utvrdio da su ustaše u Jasenovcu pobile između 700.000 i 1.200.000 ljudi.

(SrbijaDanas)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Ustaše protiv „crnih đavola“: Oglasio se istoričar za kog Jasenovac nije „ništa strašno“

HRT: Hitna sjednica Programskog vijeća zbog Vukića

Nije bilo strašno!? Novi skandal na HRT-u zbog Jasenovca (video)

Nastavljena hajka na jasenovačke žrtve
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top