fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SPOMEN-PLOČA SRBIMA ŽRTVAMA TORTURE

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/konf-za-stampu.jpg

Spomen-ploča Srbima žrtvama torture u Srebrenici i Podrinju biće postavljena 13. jula na zgradu Osnovnog suda u Srebrenici, najavio je potpredsjednik SRS-a „Dr Vojislav Šešelj“ Vojin Pavlović.

„U ovom objektu su Srbi ubijani bez prava na suđenje i odbranu, i zvjerski su ih mučile muslimanske snage pod komandom Nasera Orića“, ispisano je na ploči dimenzija jedan metar sa 60 centimetara.Pavlović je na konferenciji za novinare u Bijeljini rekao da je kroz logor u zgradi Osnovnog suda u Srebrenici prošlo 70 srpskih civila, tijela 13 zvjerski ubijenih još nisu nađena, a samo 15 Srba preživjelo je torturu i svjedoče o klanju, lomljenju kostiju, paljenju i kidanju ljudskog mesa i strašnim poniženjima.

„Pod pritiskom bošnjačke politike i međunarodnih organizacija svi godinama ćute o zvjerstvima nad 3.287 Srba iz Podrinja, 100 je ljudi ubijano za dan i o tome je zabranjeno pričati, srpske majke u tišini oplakuju sinove sahranjene bez glava, dosta je ćutanja“, poručio je Pavlović.

On je podsjetio da predstavnici bošnjačkih žrtava čak i nasilno obilježavaju mjesta stradanja svog naroda, te zatražio jednak odnos i prema srpskim žrtvama i stratištima.

„Sve su žrtve jednake, neka svako oplakuje svoje i neka niko ne ponižava tuđe žrtve“, zatražio je Pavlović i pozvao policiju i ostale nadležne da se ne ispriječe na putu postavljanja spomen-ploče.

Na konferenciji za novinare Mikajlo Mlađenović iz Kravice svjedočio je o ponižavanju srpskih žrtava Podrinja koje traje više od 20 godina.

Njegov otac ubijen je u julu na kućnom pragu, majka i dva brata raskomadani su u avgustu 1992. godine na kućnom ognjištu.

„Jednog sam brata sahranio bez glave, odnijeli je komšije ubice i igrali fudbala sa njom u Srebrenici“, rekao je Mlađenović i poručio da je Srbima dosta prikrivanja i ćutanja i da konačno žele dostojastvo i mir za svoje ubijene.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: