Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Спасиће Србију: Хрвати су наша последња шанса

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/zastava_eu_hrvatska.jpg

Док сам био млад нисам разумео православне мислиоце коjи су тврдили да су наши неприjатељи у ствари само строги приjатељи и да нам у ствари помажу.

Данас, када сам макар у назнакама упознао свет и правила по коjим се „креће“ ова мисао ми jе потпуно разумљива. Док нас „такозвани“ приjатељи штеде, завараваjу и притискаjу на одложено, избегаваjући да одмах примене наjболниjа и наjсуровиjа средства стари, добри, неприjатељи нам одмах све баце у лице.

Зато волим Балкан и балканске народе. Овде нема претераног увиjања, сви ти у лице кажу шта мисле и шта ће урадити па макар то било и на властиту штету.

У „Европи“ jе већ нешто другачиjе. Пред jавношћу се куну да jе све „транспарентно“ да се игра по jасним правилима, а после се испостави да се ради о банди лопова и лицемера коjима ни част ни закон не значе ништа.

Баш због тога треба ослушкивати шта нам поручуjу балкански суседи коjи су

осетили чари Европске https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Aleksandar_Nedic.jpg Униjе пре него изjаве ЕУ званичника. Представници ЕУ бирократиjе се заклињу у неповредивост граница, напишу jедно у

резолуциjи 1244 па признаjу „Косово“, они се придржаваjу закона па пливаjу у корупциjи, они воле слободно тржиште али да њихове фирме добиjу повољне услове у приватизациjи, они подстичу имигранте а после нама прете увођењем виза…. Са Хрватима смо бар начисто, они ће учинити све што могу да нам

спрече улазак у Европску Униjу и на томе им хвала. Ми смо са њима били у две државе и мислимо да jе већ доста, на обострану корист.

Министру правосуђа Хрватске Миљенићу се отела претња али његова изjава да „Србиjи мора бити jасно да их то чека (условљавања) и што пре почну за њих jе боље. То jе jедноставно тако и ми одступити нећемо“ jе потпуно искрена и у духу Хрватске политике.

О уласку Србиjе у ЕУ неће одлучивати Хрвати. О начем чланству ће одлучити Немачка (а кад она одлучи то ће аплаузом подржати и Хрватска). Не баш иста али не много различита од Немачке са коjом смо ратовали у оба светска рата и наводно победили. Наследница Немачке коjа jе стрељала Србе по рецепту сто за jедног. Помагаће jоj Хрватска коjа се jош увек ниjе суочила са истином о Јасеновцу и НДХ. Одлучиваће Мађарска у коjоj jе мирно умро Шандор Кепиро, злочинац из новосадске рациjе…. Одлучиваће они коjи нас никада нису волели и никада то неће ни учинити. Свако од њих има мали списак жеља коjе отворено или прикривено мисли да испостави Србиjи пре евентуалног уласка у ЕУ.

Мислим да jе то поштено и да то треба да ураде. Сад и овде, jер ће само тако грађанима Србиjе постати jасно у какво се друштво укључуjемо и каква jе то заjедница народа коjа нас очекуjе. Слушаjући бриселске лицемере можда и стекнемо лажно уверење да смо добродошли, да су Французи можда они стари Французи из дединих прича и да братска подршка Грка може ишта да промени.

Европскоj бирократиjи требаjу путеви, рудници, ваздушни простор, вода и jош неке техничке ситнице. Треба им и jефтина и кротка радна снага, наjбоље нема и неписмена. Можда и нашто мало другачиjа, али им у сваком случаjу не требаjу Срби. Срби, православни, слободни, своjеглави, поносити, независни.

Њима не требмо ми коjи постоjимо, њима требаjу неки други али уместо да иду и траже их, одлучили су да нас уз помоћ неспособног државног вођства промене. Па кад будемо онакви какви треба да будемо онда ће нас и примити.

Како ствари стоjе, Хрвати су нам задња шанса. Не даjте да уђемо у ЕУ а за узврат кад схватите где сте допали ми ћемо вама помоћи да из ње изађете. Онако братски, као стари неприjатељи.

Аутор: Александар Недић члан Српског либералног савета.

Извор: СРБИН ИНФО

Везане виjести:

Без мудрости Срба и Хрвата Балкан не може наприjед

СРБИ У ХРВАТСКОЈ ЗАБРИНУТИ ДА ЋЕ НЕСТАТИ

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: