Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Soroš podržava CIA operacije protiv Srba

Soroš

Bivši tajni agent CIA-e, koji je bio upoznat sa tajnim operacijama, otkrio je portalu Wayne Madsen report (WMR), da je CIA u bivšoj Jugoslaviji tesno sarađivala sa nevladinim organizacijama koje je finansirao Džordž Soroš. Cilj je bio da se ogranići moć Srba i da se naprotiv tome ojača uticaj muslimana, od kojih su neki bili povezani sa globalnim džihadom i kriminalnim organizacijama. Danas je na sceni slična saradnja izmedju Soroša i CIA-e, kojom se pomaže radikalni islam vehabitske orijentacije.

CIA je kooperisala u Banja Luci, glavnom gradu Republike Srpske, koji čini znatan deo Bosne i Hercegovine, usko sa soroševim saradnicima. Priznanje saradnje između Soroša i CIA-e je vrlo značajno, jer su dosadašnji izvestaji o toj kooperaciji označavani kao „bez ikakvog osnova“ i „besmislene teorije zavere“.

Po našem izvoru, ta saradnja između Soroša i CIA-e u Banja Luci, je imala prvenstveno za cilj da se uticaj patriotskih srpskih medija marginalizuje i umesto toga da se pomogne „liberalnim“srpskim medijima, koji su odbijali da se bosanski Srbi ujedine sa Republikom Srbijom, koja je tada zajedno sa Crnom Gorom činila Saveznu republiku Jugoslaviju(2006 je Crna Gora proglasila nezavisnost a 2008 je Kosovo uradilo isto).

Najvažniji geografski operativni ciljevi medijske operacije Soroša i CIA-e su bili „prkosni“centri srpskih patriota u Bosni i Hercegovini. Od većih medija, koji su tada uzeti na nišan, su bili magazin Glas Srpske kao i televizijska stanica bosanskih Srba RTRS.

Veliki deo Soroševog novca korišćenog za uticaj CIA-e na medije je dolazio preko bosansko-srpskih banaka koje je Soroš preuzeo. Tu su bile između ostalih banka Pionir iz Banja Luke, Nest banka iz Laktasa, Prior banka iz Brčkog i banka Rezerva iz Despotovca. Sve one su bile aktivne na području Republike Srpske.

Soros i CIA su imali nameru da u Banjaluci i okolini ponovo izgrade Dzamije, koje su srušene u toku gradđanskog rata.

„Soroš Media Center“ je pomagao izdavačku kuću „Nezavisno udruženje novinara Republike Srpske“ u Banjaluci, koja je bila povezana sa Sorošem.

Po izjavama bivšeg CIA saradnika, ove i druge operacije koje su služile za uticaj na medije i druge organizacije, su bile finansirane od strane Soroša, a sprovođene od strane CIA.

Soroš, CIA i američka organizacija za razvoj USAID, su finansijski pomagale i drugim važnim medijskim organizacijama u Republici Srpskoj.

Tu su pripadali pored navedenog Nezavisnog udruženja, magazin Reporter, ATV Banjaluka, PAN radio, magazini PANORAMA i Ekstra kao i radio stanice Radio Džungla, Radio NES; i svi su imali sedište u Banjaluci.

CIA

Izvan glavnog grada Republike Srpske, Soroš i CIA su finansirali radio stanice Pegaz iz Trebinja, Osvit iz Zvornika, Medžik u Milicima, Palma u Bratuncu kao i HIT u Distriktu Brcko, kojim zajedno rukovode Republika Srpska i Federacija Bosne i Hercegovine.

Zajednicke medijske operacije CIA-e i Soroša su sprovođene u dva programa – Prelazna inicijativa za Balkan (Balkan Transition Initiative) i Bosanska prelazna inicijativa (Bosnian Transition Initiative)- izvodjene su u režiji CIA-e a skrivene u delovanju službe za medjunarodni razvoj (USAID).

Obe ove inicijative su kasnije služile kao primer za slićne operacije u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija, koja je naseljena većinom Albancima, sto je dovelo do toga da je Kosmet kao virtuelna američka kolonija gurnuta u nezavisnost. Istovremeno su srpski mediji sa severa Kosova izvrgnuti ruglu i izolovani.

Ovakva podrska Soroša i CIA-e je dovela do radikalizacije muslimanskog stanovništva u Bosni i Hercegovini, u susednom, većinsko naseljenom muslimanskim stanovništvom, srpskom regionu Raška i preostalim muslimanskim „ostrvima“ u Republici Srpskoj kao i u albanski dominiranim regionima u Makedoniji i Crnoj Gori.

Slična saradnja Soroša i CIA-e se danas može uočiti u sklopu pomoći radikalno-islamskog vehabizma u Siriji, Iraku, Libanu, Turskoj, Libanu i drugim zemljama.

Prapočetci ove „svetogrdne“ alijanse, izmedju Soroša, CIA-e i vehabija su nastali u medijsko-propagandnim operacijam u bivšoj Jugoslaviji za vreme vlade pod Bilom Klintonom.

Strategija Soroša i CIA-e u Bosni a posebno u Banja Luci, je dovela TV-gledaoce u situaciju da „uživaju“ u emisijama televizije Pink, koja je između ostalih emitovala srpsku verziju americkog rijaliti šoua Veliki brat.

Sasvim u stilu potpomaganja destabilizujućih, netradicionalnih životnih običaja, koje su radili Soroš i CIA, u drugim emisijama TV Pink su homoseksualizam i biseksualizam predstavljani u pozitivnom svetlu.

U njegovoj propagandi, Soroš je neprekidno forsirao životne običaje koji su u suprotnosti sa vrednostima hrišćana – kako katolika tako i pravoslavaca, u istocnoj i jugoistocnoj Evropi i potpomagao seksualno nastrane aktivnosti manjina kao sto su FEMEN,Pusi Rijot i transvestita i pevača Končitu Vurst.

Operacije Soroša i CIA-e sežu daleko preko granica Republike Srpske i Kosmeta. Ista „alijansa“ je napravila planove za Moldaviju i samoproglasenu Republiku Transistriju.

Ovi regioni su lično posečeni od strane Soroševih saradnika, kako bi se finansijski dodatno pomognula opozicija proruskim medijima.

U Moldaviji i Transistriji delovanje Soroševih i CIA eksperata za dezinformacije i destabilizaciju nije usmereno protiv Srba već protiv pravoslavnih Rusa.

Sa nemačkog  na srpski prevod SRBIN.INFO.

(Soros unterstützte CIA-Operationen auf dem Balkan und in Moldawien – Kopp Online)

 

Izvor: SRBIN INFO

 

Vezane vijesti:

CIA: Tito nije bio ni Jugosloven, ni Hrvat?!

Tajni dokumenti CIA dokazuju: Srpsko blago vredno 1,25 milijardi dolara u Švajcarskoj

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: