fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sofiji Pantić uručena Medalja zasluga za narod

Sofiji Pantić, majci dva poginula borca Vojske Republike Srpske, danas je u Gacku uručena Medalja zasluga za narodSofiji Pantić, majci dva poginula borca Vojske Republike Srpske, danas je u Gacku uručena Medalja zasluga za narod, posthumno odlikovanje koje je dodijelio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Odlikovanje je uručio zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Mitar Lazić, koji je istakao da su braća Dragan i Novica Pantić poginuli na prvoj borbenoj liniji, braneći svoje drugove i za odbranu Republike Srpske.

Lazić je podsjetio da se od 2012. posthumno dodjeljuju odlikovanja borcima koji su poginuli u posljednjem ratu, te dodao da će to biti nastavljeno i ubuduće.

„Prema našoj procjeni, još ima oko 5.000 neodlikovanih poginulih boraca u Republici Srpskoj“, dodao je Lazić.

Sofija Pantić podsjetila je da su njena dva sina dvadesetjednogodišnji Dragan i tri godine stariji Novica poginuli 19. juna 1992. godine na mostarskom ratištu, ističući da ni nakon više od 20 godina bol ne prestaje niti rane zacjeljuju.

„Pričali su mi njihovi saborci da je prvi poginuo Novica, a kada je to čuo Dragan, koji je bio na drugoj liniji, vratio se da vidi šta mu je sa bratom i on je tu izgubio život“, rekla je Sofija Pantić.

Ona je zahvalila što su njeni sinovi posthumno odlikovani za hrabrost u odbrani Republike Srpske, naglašavajući da je od opštinske Boračke organizacije u Gacku dobila stan i da više ništa ni od koga nije tražila niti joj šta treba.

Sofija Pantić u Gacku živi sa dva sina.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Obilježeno 23 godine od formiranja Trećeg odreda

General Grubač na pomenu herojima Nevesinjske brigade: Stvaranje RS je dokaz naše pobjede!

Obilježavanje sjećanja na mitrovdanske bitke

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: