fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Школа у којој ђаво смета усташама

Економска школа у Задру постала је центар за шовинистичко иживљавање, у њој жигошу ученике усташким словом „У“, пишу антисрпске графите, а вјероучитељ православни Божић назива – „четничким дернеком“, преносе хртватски либерални портали.

Економска школа у Задру
Економска школа у Задру

Анте Ћоза, вјероучитељ који је познат по својим ригидним националистичким испадима, написао је тако да хрватске власти учествују у „четничком дернеку“ усред Загреба, коментаришући прославу православног Божића и пријем у Српском народном вијећу.

Ћоза је вјероучитељ у школи, чији директор Јозо Драгић жигосање ученице усташким словом „У“ проглашава за „дјечију игру“ око које се дигло „превише буке“.

Како преносе медији, неки ученици су Економску школу у Задру прозвали „крчмом код Јозе и Ћозе“.

Као посљедица шовинистиче атмосфере, графити „Убиј Србина“ редовна су појава, не само када је ријеч о школи у Задру.

Тако је вјероучитељ Ћоза подржао директора након што су медији почели да пишу о дешавањима у школи и отвореном шовинизму.

„Дајем пуну подршку свом директору Јози Драгићу који трпи увреде, подметање и злостављање хрватских медија“, навео је на друштвеним мрежама овај вјероучитељ.

Он је за све проблеме пронашао кривца, али то, према његовом мишљењу, нису шовинисти већ – Ђаво.

„Ми смо узорна школа, али Сотона увијек нађе начин да унесе немир“, поручио је Ћоза својим сљедбеницима.

Осим лидера Српског народног вијећа Милорада Пуповца, омиљена мета вјероучитеља су медији које редовно проглашава непријатељима државе.

Нису му страни ни напади на лидере лијевих или либералних странака, али исто тако мрзи и премијера Андреја Пленковића, а обожава вуковарског градоначелника Ивана Пенаву и покојног хрватског генерала Слободана Праљка, који је осуђен у Хагу.

„`За дом спремни!` је, наравно, старохрватски поздрав“, поручује вјероучитељ школе у којој неки наставници и ученици славе усташе.

Извор: СРНА

ПОКОЉ - Назив за систематски државни злочин геноцида почињен над православним Србима током Другог светског рата од стране Независне Државе Хрватске на цијелом њеном територију.
ПОКОЉ – Назив за систематски државни злочин геноцида почињен над православним Србима током Другог светског рата од стране Независне Државе Хрватске на цијелом њеном територију.

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: