fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sjećanje na borce sa Jasika

Na spomen-obilježju na Jasiku na Trebeviću danas je služen parastos za 32 poginula pripadnika Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Pale - parastos Foto: SRNA
Pale – parastos Foto: SRNA

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je da je sjećanje na one koji su u temelje Republike Srpske ugradili svoje živote, kao i briga o njihovim porodicama dužnost i obaveza vlasti. „To je najmanje što možemo uraditi“, dodao je Jugović.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina istakao je da stvaraoci Republike Srpske ne smiju biti zaboravljeni.

„Moramo promijeniti društvenu svijest kako heroji rata ne bi bili u trajnom sjećanju samo svojih najmilijih, jer oni treba da budu u trajnom sjećanju sadašnjih i budućih generacija“, rekao je Parađina Srni.

On je dodao da opština Pale u granicama svojih mogućnosti uvažava potrebe boračke populacije, ali da to nije dovoljno, posebno kada je riječ o zapošljavanju.

„Republika Srpska se mora adekvatno odužiti svojim stvaraocima“, zaključio je Parađina.

Spomen-obilježje na Jasiku podignuto je 12. maja 2002. godine kao znak zahvalnosti borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Susret porodica poginulih i nestalih na Ravnoj Romaniji

Danas na Ravnoj Romaniji pomen poginulim borcima i civilima

Šehovac: Borci ne mogu zaboraviti poginule saborce

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: