Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Šešelj: Obradovala me krivična prijava Suda u Beogradu

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je oštar protest otpravniku poslova Ambasade Srbije u Zagrebu Bosi Prodanović zbog, kako navode, današnjih incidenata u Srbiji.

U saopštenju hrvatskog Ministarstva navodi se da će iz istog razloga na konsultacije u Zagreb biti pozvan hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić.

Iz Ministarstva ističu da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj „govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom“, pokušava da utiče na region, a posebno na odnose Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Srbije.

„Više javno tužilaštvo, prema navodima medija u Srbiji, reagovalo je pokretanjem krivičnog postupka, što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva ističu da je u takvim okolnostima zadatak svih političara smirivanje situacije, te racionalno i odgovorno djelovanje.

U saopštenju se dodaje da evropske vrijednosti podrazumijevaju dobrosusjedske odnose i korektno ponašanje u regiji, što je jedan od preduslova uspjeha Srbije u pregovorima za članstvo u EU.

„U tom kontekstu, današnje izjave visokog političkog zvaničnika Aleksandra Vulina smatramo uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim“, dodaje se u saopštenju.

Šešelj je danas neposredno pred obraćanje okupljenima pred Palatom pravde u Beogradu zapalio zastavu Hrvatske i poručio da je to odgovor hrvatskom predsjedniku Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Zoranu Milanoviću i ministru spoljnih i evropskih poslova Vesni Pusić zbog svih izjava o njemu i metodama koje bi trebalo primijeniti da bi on bio vraćen u Hag, koje su davali u proteklo vrijeme.

Šešelj je istakao da je ponosan što je danas zapalio hrvatsku ustašku zastavu pod kojom je učinjen genocid nad Srbima u 20. vijeku i da ga je obradovala vijest da je zbog tog čina protiv njega podnesena krivična prijava.

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin danas je premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću, između ostalog, poručio da rješenje za sve probleme Hrvatske nije u tome da se govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusjedskih odnosa za ostalim zemljama u regionu.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

LINTA: DEKLARACIJA – VRHUNSKI CINIZAM HRVATSKE …

ZVANIČNI ZAGREB: „RATNI ZLOČINAC“ TREBA BITI U HAGU …

ŠEŠELj PONOSAN ŠTO JE ZAPALIO HRVATSKU USTAŠKU ZASTAVU

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: