fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Šta je suština sporazuma sa ICMP

Nedeljko Mitrović
Nedeljko Mitrović

Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila ponovo je uputila pitanje Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara BiH o tome šta je suština sporazuma koji je Savjet ministara potpisao sa Međunarodnom komisijom za nestala lica (ICMP) 1998. godine, rekao je Srni predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.

On je naveo da iz Savjeta ministara BiH, na osnovu ranijeg upita ove republičke organizacije, nije odgovoreno da li se suština potpisanog sporazuma odnosi na sjedište ili na saradnju sa ICMP-om, niti je poslat zapisnik sa sjednice na kojoj je potpisan taj sporazum.

Mitrović tvrdi da se sporazum Savjeta ministara BiH i ICMP-a iz 1998. godine isključivo odnosi na sjedište ICMP-a, ali ne i na saradnju Savjeta ministara BiH sa ICMP-om.

On je podsjetio da je Sud BiH u avgustu ove godine presudio u korist Republičke organizacije, naloživši Savjetu ministara BiH da im dostavi informaciju o svom sporazumu sa ICMP-om kojim se uređuje njen status u BiH.

Mitrović je ranije rekao da ova organizacija raspolaže saznanjima da su nekadašnji predsjedavajući Savjeta ministara BiH Jadranko Prlić i bivši izaslanik američke Vlade Bob Dol 25. decembra 1998. godine potpisali sporazum kojim se ICMP uvodi u proces traženja nestalih u BiH sa neograničenim pravima, na štetu domaćih institucija.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

MITROVIĆ: HRVATSKA MORA PROCESUIRATI ZLOČINE NAD SRBIMA

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: