fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Savez Srba iz regiona podržava bojkot jevrejske zajednice u Hrvatskoj

Miodrag_Linta-300x190Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podržava odluku predstavnika jevrejske zajednice u Hrvatskoj da, zbog umanjivanja i sakrivanja zločina genocida i holokausta s jedne i oživljavanja ustaštva s druge strane, bojkotuju centralnu komemoraciju žrtvama logora Jasenovac 22. aprila ove godine.

Pored toga, postavka Muzeja Jasenovac ne prikazuje pravu istinu o počinjenom genocidu i holokaustu od strane ustaškog režima i njegovom zločinačkom karakteru.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da se Hrvatska nikada nije obručunala sa ustaštvom i da većina Hrvata ne misli da je ustaštvo nešto loše. Za većinu Hrvata ustaše su borci za slobodu protiv srpske hegemonije a ne najveća ljaga u istoriji hrvatskog naroda. Činjenice pokazuju da svaka ideja o samostalnoj hrvatskoj državi u osnovi ima mržnju prema Srbima i Jevrejima.

Ključnu odgovornost snosi Evropska unija koja konačno mora jasno staviti do znanja Hrvatskoj da započne proces deustašizacije i postane normalna evropska država.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Vezane vijesti:

Ništa od pomirenja dok se Hrvatska ne suoči s prošlošću …

Linta: Netačno da Zagreb želi prijateljske odnose sa Srbijom …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: