Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Savčić: Treba nam više sloge, ljubavi i jedinstva

Datum objave: nedelja, 21 februara, 2016
Veličina slova: A- A+
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić na obilježavanju 22 godine od formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske.
Prijedor: Polaganje vijenaca

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić poručio je u Prijedoru da se danas ne treba boriti oružjem za Republiku Srpsku, ali da je potrebno više sloge, ljubavi i jedinstva oko svega onog što je u duhu hrišćanske tradicije srpskog naroda.

Savčić je na obilježavanju 22 godine od formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske rekao da njeni pripadnici mogu biti ponosni na svoju jedinicu i na doprinos koji su dali u stvaranju Republike Srpske.

“To se posebno odnosni na herojstvo i junaštvo koje su pokazali na svim ratištima Republike Srpske i to je poruka svima onima koji danas obavljaju odgovorne dužnosti u Srpskoj i u zajedničkim organima BiH na koji način se brani Republika Srpska, na koji način treba biti spreman, ako je potrebno da se žrtvuje za Republiku Srpsku i na koji način se ona voli”, rekao je Savčić.

On je istakao da je obilježavanje dana ratnih jedinica od ogromnog značaja iz istorijskog ugla, ali i emotivnog sjećanja na određeno vrijeme i određene ljude.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić na obilježavanju 22 godine od formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske.

“Ovo je bila prilika da se pripadnici ratnih jedinica okupe i da razmijene određena iskustva, a pored toga uvijek su tu i neizostavno sjećanja na protekla vremena i ja, iako sam bio pripadnik Vojske Republike Srpske, imao sam najveći broj borbenih dejstava sa pripadnicima Specijalne brigade policije i sa Sedmim odredom smo u okolini Prijedora i završili odbrambeno otadžbinski rat”, rekao je Savčić, čestitajući dan formiranja tog odreda.

Ratni komandant Sedmog odreda Specijalne brigade policija MUP-a Republike Srpske Zlatko Brdar istakao je da je ova godišnjica formiranja odreda mogućnost da se njeni pripadnici prisjete svojih saboraca i da odaju dužnu poštu poginulim drugovima.

“S ponosom se prisjećamo osnivanja, ali i naših poginulih drugova, njihovih vojničkih vrlina, njihove hrabrosti, djela i lika, a ujedno vodimo brigu i o njihovim porodicama”, rekao je Brdar.

Ispred spomen ploče za sedam poginulih pripadnika ovog odreda prislužene su svijeće i služen parastos.

Vijence su osim predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i ratne komande odreda, položili i predstavnici Centra javne bezbjednosti Prijedor, komande Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, delegacije Trećeg pješadijskog RS puka, delegacija odreda specijalne brigade policije iz Šehovića, Bijeljine i Ilidže te porodice poginulih pripadnika specijalne brigade iz Prijedora.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Obilježeno 23 godine od formiranja Trećeg odreda

Lukač na obilježavanju 23 godine Šestog odreda

Obilježene 22 godine od pogibije osam policajaca


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top