fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježene 22 godine od pogibije osam policajaca

Stanica policije Prijedor
Stanica policije Prijedor

Polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća danas su u holu Stanice policije Prijedor dva na Urijama obilježene 22 godine od pogibije osam pripadnika prijedorske policije na Grabežu na bihaćkom ratištu.

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ukupno su stradala 74 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz Prijedora na ratištima širom Republike Srpske.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Vojislav Kondić istakao je da je ovo osma godina kako se sjete pripadnika CJB-a Prijedor stradalih na ovaj dan.

„Obilježavanje ove godišnjice zaživjelo je 2008. godine nakon osnivanja Mjesne boračke organizacije CJB-a Prijedor i na ovaj način se još jednom prisjećamo na sve pripadnike prijedorskog CJB-a koji su položili živote za Republiku Srpsku“, rekao je Kondić.

Među osam poginulih pripadnika prijedorske policije prije 22 godine na bihaćkom ratištu bio je i dvadesetčetvorogodišnji Dragoslav Plavšić. Njegov otac Ilija svake godine dolazi na ovaj skup i ističe da mu je ovaj dan tužan, ali i prijatan kada vidi da se njegovog sina još sjećaju njegovi saborci.

Ovom pomenu i prisjećanju na stradale pripadnike CJB-a Prijedor prisustvovao je i načelnik Centra Dalibor Ivanić koji je istakao da, osim redovnih aktivnosti na bezbjednosti građana i imovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne zaboravlja ni Boračku organizaciju kojoj se nastoji pružati pomoć, ne samo u deklarativnom, nego i praktičkom smislu.

Obilježavanju 22 godine od pogibije osam pripadnika CJB-a Prijedor u minulom ratu trebalo je da prisustvuje i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ali zbog neodložnih radnih obaveza nije došao.

Ministar je uputio depešu u kojoj se kaže da je ovaj dan kao i svako slično obilježavanje značajno za Republiku Srpsku, jer je u njene temelje ugrađeno mnogo žrtava herojskog stradanja i istinskog nadanja srpskog naroda među kojima su i životi policajaca.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: